Nashville Predators nousi toissa yön voitollaan NHL:n kärkeen yhdessä Tampa Bay Lightningin kanssa. Molemmilla joukkueilla on nyt kasassa 100 pistettä, mutta Nashville on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Yksi Predatorsin kulmakivistä tämän kauden aikana seisonut Pekka Rinne jatkoi huimaa voittokulkuaan torjumalla yhdeksännen perättäisen voittonsa. Tämän vuoden puolella Rinne on aloittanut Nashvillen maalinsuulla 22 kertaa, joista hän on hävinnyt ainoastaan kaksi varsinaisella peliajalla ja kerran voittolaukauskisassa. Torjuntaprosentti tältä ajalta on huikea 93,6.

Rinteen kausi on yksinkertaisesti ollut tähän mennessä niin sensaatiomainen, ettei NHL:n parhaaksi maalivahdiksi valitseminen kauden päätteeksi olisi lainkaan yllätys.

Sportsnet-sivusto pitääkin Kempeleen kumiukon valintaa hyvinkin todennäköisenä. Siitäkin huolimatta, että hänen edessään luistelee kenties koko liigan paras puolustus.

Mitä tullaan aloittaviin maalivahteihin, Rinteellä on koko liigan paras torjuntaprosentti niin tasaviisikoin (94,1) kuin kokonaistilastonkin (92,9) osalta.

Lisäksi hän imee vastustajan laukaukset tehokkaammin kuin kukaan muu. 41,5 prosenttia laukauksista jää suoraan Rinteen haltuun ilman, että niistä syntyy irtokiekkoja. Näistä rebound-kiekoista 46 prosenttia hän onnistuu torjumaan kehän ulkopuolelle niin, ettei niistä synny vastustajalle maalintekopaikkaa. Tämä on myös koko liigan paras lukema.

Itse asiassa, on vain yksi torjuntaprosenttitilasto, minkä kärki Rinne ei ole: huippuluokan maalipaikkojen torjuminen tasakentällisin. Tämän tilaston kärjessä majailee Calgary Flamesin Mike Smith perässään Tampa Bayn Andrei Vasilevskiy. Rinne kolmantena.

Suomalaisella on tällä kaudella allaan 51 starttia, joista 35 ovat olleet niin sanotusti laadukkaita avauksia (68,6 prosenttia kaikista otteluista). Myös tällä sarakkeella rinne on koko NHL:n kärki. Hänellä on ainoastaan kolme erittäin huonoa peliä (torjuntaprosentti alle 85,0). Vasilevskiylla ja Columbus Blue Jacketsin Sergei Bobrovskilla on tuplaten enemmän.

Näiden tilastojen sävyttämänä 35-vuotias Rinne on matkalla kohti uransa ensimmäistä Vezina Trophya.