HELSINKI. Liiga-seura HIFK:lla oli keskiviikkona kunniavieras ottelussa SaiPaa vastaan. HIFK:ssa kaudella 1997-1998 Suomen mestaruuden voittanut kulttipuolustaja Bob Halkidis pudotti ottelun aloituskiekon ja sai helsinkiläisyleisöltä Standing Ovationin.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Tämä tuntuu uskomattomalta. Siitä on 20 vuotta aikaa. Tällä organisaatiolla paljon historiaa ja se on itseasiassa yksi koko maailman hienoimmista kasvattajaorganisaatioista. HIFK:n faneille on valtavasti intohimoa, Halkidis sanoi NHLSuomelle keskiviikkona.

NHL:ssä osataan kunnioittaa legendoja. Halkidis pelasi pitkän 18 vuoden uran ammattilaisena, mutta keskiviikon lämmin vastaanotto oli silti ainutlaatuinen hänelle.

– Se on mahtava tunne. Jääkiekkoilijana on tietysti aina hauskaa tehdä maaleja ja olla hyvä pelaaja, mutta jos fanit kunnioittavat sinua, se saa sinut tuntemaan hyviä fiiliksiä. Kun tulin tänään tänne areenalle ja kävelin ympäriinsä tunteet nousivat pintaan. En koskaan unohda tätä iltaa, Halkidis sanoi.

Halkidis, nykyään 52, pelasi urallaan NHL:ssä 256 runkosarjan ottelua. Hän pääsi pelaamaan maailman parhaiden pelaajien kanssa.

– Pelasin 18 vuotta ammattilaisena ja pelasin muun muassa Wayne Gretzkyn kanssa. Jos nopeasti lasketaan pelasin varmaan 18 tai 19 pelaajan kanssa urallani, jotka nykyään ovat Hall Of Famen jäseniä. Mutta se aika, jonka vietin täällä ja tässä rakennuksessa niiden pelaajien kanssa ja näiden fanien edessä. Se vain oli niin uskomatonta ja olen hyvin kiitollinen, että pääsin tänne vielä takaisin.

Halkidis tekee edelleen töitä jääkiekon parissa ja edelleen ihan maailman huipulla. Yksi puhelinsoitto muutti hänen elämänsä vuonna 2013. Se puhelu lähti Jarmo Kekäläiselle, Columbus Blue Jacketsin GM:lle vuonna 2013.

– Kun Jarmo Kekäläinen sai paikan Columbuksesta, niin minä soitin hänelle vain onnitellakseni häntä. Juttelimme ja aloitin sitten hiljalleen pelaajatarkkailun. Olen tehnyt hänelle nyt töitä viiden vuoden ajan. Me yritämme kehittyä koko ajan seurana ja taistelemme pudotuspelipaikoista. Kaikki näyttää nyt lupaavalta, Halkidis paljasti.

Ville Hirvonen
@hirvonenville