Aleksandr Ovetshkin on pelannut NHL-urallaan jo 983 runkosarjan ottelua Washington Capitalsin paidassa. Samalla Ovetshkin tuli sivunneeksi Calle Johanssonin seuraennätystä. Yksikään toinen pelaaja ei ole edustanut Capitalsia yhtä pitkäjaksoisesti.

Mutta kohta on. Ovetshkin menee tilaston ykköseksi maanantaina, kun Capitals kohtaa Columbus Blue Jacketsin. Jos Ovetshkin säästyy loukkaantumisilta, hän rikkoo 1000 pelatun ottelun rajan vielä runkosarjan loppuun mennessä. Saavutus saa Ovetshkinin itsensäkin kummastelemaan.

– Taidan tulla jo vanhaksi. Pian se on 1000 ottelua ja se on kyllä hurja määrä pelejä. Olen iloinen siitä, että saan saavuttaa tuon merkkipaalun tämän seuran kanssa. Se on aika siistiä, Ovetshkin sanoi The Washington Post-lehdelle.

[readmore from=”suomalaiset”]

Päävalmentaja Barry Trotz muistuttaa, ettei nykypäivän NHL:ssä ole montaakaan pelaajaa, jotka olisivat pelanneet koko uransa samassa seurassa.

– Ne päivät ovat vähän niin kuin ohi. Organisaatiolle on tosi tärkeää, että sillä on kasvot. Ja kestävyyttä. Hän ei yleensä pelaa yhtäkään kevyttä peliä, tiedättehän? Hän on todella kestävä. Noiden kahden ominaisuuden ansiosta hän ollut hyvin tärkeä osa tätä organisaatiota jo hyvin kauan aikaa, Trotz kiitteli.

Ovetshkinin ennätystehtailu tuskin loppuu vielä tähän tämän kauden osalta. Ovetshkin on enää vain neljän maalin päässä maagisesta 600 maalin rajapyykistä NHL:ssä. Ovetshkin ohittaa pian myös suomalaislegenda Jari Kurrin NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Uransa kauteen 1997-1998 päättänyt Kurri teki NHL-urallaan 601 maalia.