Oulun Kärppien päävalmentaja Mikko Manner luonnehtii NHL.com-sivuston mukaan Rasmus Kuparia kyvyiltään kuin sekoitukseksi Edmonton Oilersin Jesse Puljujärveä ja Carolina Hurricanesin Sebastian Ahoa. Kuparista povataan mielenkiintoista nimeä NHL:n ensi kesän varaustilaisuuteen.

Sentterinä pelaava Kupari on hyvässä nosteessa ainakin NHL Central Scoutingin listoilla, joka on sijoittanut tämän Euroopassa kiekkoilevien lupausten viimeisimmällä listalla kuudenneksi.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Rasmus pelaa 17-vuotiaaksi erittäin kypsästi. Hän pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, on vahva ja nopea luistelija, ja hänellä on loistava pelikäsitys. Hän pystyy luomaan tilanteita kovassakin vauhdissa, ja hänellä on hyvä maalivainu sekä hyökkäysvaistot. Toisaalta hän kantaa vastuunsa myös puolustussuuntaan. Hän luo maalipaikkoja fiksuilla syötöillä ja yllättävillä liikkeillä, taalaliigan Euroopan-toimiston johtaja Göran Stubb toteaa NHL.com-sivustolla.

Kupari on pelannut tällä kaudella 33 Liiga-ottelua Kärppien asussa tehoin 5+6=11. Lisää peliaikaa on tullut Kärppien A-junioreissa ja Mestis-joukkue Hermeksessä. Hän oli mukana myös Buffalossa pelatuissa nuorten MM-kisoissa.

Kuparilla on mittaa 185 senttiä ja painoa 83 kiloa.

– Monet ovat minua vahvempia, joten minun pitää yrittää pelata röyhkeämmin maalin edessä ja niin edelleen. Jokainen ottelu on minulle hyvä haaste. Olen nopea luistelija, joten voin haastaa kookkaammat vastustajat luistelullani, Kupari kuvaa kokemuksiaan Liigasta.

Kupari ei sen suuremmin vielä ensi kesään silmäile, vaikka hän onkin tietenkin tehnyt kaiken voitansa nostaakseen entisestään osakkeitaan kykyjenetsijöiden konsepteissa.

– En ajattele NHL:n varaustilaisuutta vielä kovinkaan paljon. Paiskin nyt töitä Kärpissä, enkä mieti asioita sen pidemmälle, Kupari linjaa.