Dallas Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock on seurannut Leijonien otteita olympiaturnauksessa. Hitchcockin mielenkiinto kohdistuu luonnollisesti yhteen asiaan yli muiden: Leijonien puolustaja Miro Heiskaseen.

Dallas varasi Heiskasen viime kesänä varaustilaisuudessa heti kolmantena pelaajana. Suomi hävisi sunnuntaina Ruotsille, mutta Heiskanen pelasi olympiaturnauksen parhaan ottelunsa.

– Isolla jäällä näyttää siltä, että hän on aika hyvä jääkiekkoilija, Hitchcock sanoi Dallas Newsin mukaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Ikäisekseen hän pelaa todella kypsää peliä. Hän ei joudu kaukalossa ongelmiin, vaan pelaa fiksusti ja välttää turhia riskejä, päävalmentaja ihasteli.

Heiskanen pelaa lähes satavarmasti viimeistä kauttaan Suomessa. HIFK:ssa Heiskanen on näyttänyt, miksi hänestä on kohistu niin paljon. Dallasilla ei ole kuitenkaan kiire Heiskasen kanssa.

– Haluamme katsoa, miten hän pystyy pelaamaan kovien paineiden kanssa. Haluan todella nähdä, miten hän vastaa odotuksiin olympialaisissa, Dallasin GM Jim Nill sanoi.

Heiskasen kausi Suomessa päättyy viimeistään huhtikuun lopussa, kun Liigan finaalit on pelattu. Mahdollisesti kausi voi toki loppua jo paljon aiemminkin, mikäli HIFK ei etene finaaleihin. Periaatteessa Heiskasen olisi mahdollista siirtyä pelaamaan vielä loppukauden ajaksi Dallasin organisaatioon. Nill kuitenkin muistuttaa, että Heiskanen voisi pelata sen sijaan MM-kisoissa Suomen paidassa. Hän ei tyrmää Heiskasen NHL-siirtoa tälle kaudelle, mutta luonnehtii sitä ”epätodennäköiseksi”.

– Hän pelaa Suomessa aika hyvässä joukkueessa, joka voi mennä pitkälle keväällä. Kävi miten kävi, hän tulee saamaan joka tapauksessa paljon erilaisia kokemuksia tällä kaudella ja se varmasti tekee hänen kehitykselleen hyvää, Nill linjasi.