Leijonien supertähdeksi olympiajäillä singahtanut Eeli Tolvanen ei ole suinkaan ainoa suomalaisnuorukainen, jota odotelleen jo vesi kielellä NHL:ään. Dallas Stars petaa isoa tulevaisuutta upeasti luistelevalle, peliä luontevasti lukevalle ja kovalla itseluottamuksella hääräävälle puolustaja Miro Heiskaselle.

Heiskanen, 18, missasi kesän varaustilaisuuden jälkeen Starsin harjoitusleirin aivotärähdyksen vuoksi, mikä saattoi olla tavallaan jopa onni onnettomuudessa. Hän on pelannut lainapestillä loistokauden HIFK:ssa ja puhkoo parhaillaan kenties sitä lopullista läpimurtoaan Pyeongchangissa.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Heiskanen missasi harjoitusleirin ja hänellä oli hieman vaikeuksia nuorten MM-kisoissa, mutta kaiken kaikkiaan hän pelaa mielestäni hyvää kautta. Hän on ottanut isoja askeleita kehityksessään ja on yksi parhaita puolustajia kotimaansa liigassa. Se on varsin hyvin 18-vuotiaalta kaverilta, Dallas Starsin GM Jim Nill painottaa The Dallas Morning News-lehdelle.

Nill alleviivaa samalla kärsivällisyyttä – puolin ja toisin.

– Seuraamme häntä tarkkaan ja miten hän pelaa kovien paineiden alla. Haluan todellakin nähdä, miten hän vastaa olympialaisten haasteisiin, Nill jatkaa.

Starsin kaiken kokenut päävalmentaja Ken Hitchcock on tyytyväinen näkemäänsä. Hän on seurannut Heiskasen otteita tv:n välityksellä sen, minkä on kiireiltään ehtinyt.

– Heiskanen näyttää isolla jäällä tosi hyvältä pelaajalta. Hän pelaa noin nuoreksi kaveriksi erittäin kypsää peliä. Hän ei järjestä itseään vaikeuksiin ja liikuttaa kiekkoa hyvin.

Hitchcock näkee Heiskaselle loistavan tulevaisuuden taalajäillä. Kaikki tarvittava löytyy jo nyt työkalupakista.

– Hän pelaa fiksusti ja matalalla riskillä. Uskon, että se nopeuttaa hänen etenemistään NHL:ssä.

Heiskasen taito rakentaa peliä ja luoda muille tilanteita saa sekin Hitchcockilta korkean arvosanan.

– Hänen pelinsä hyökkäyksessä on yksinkertaisen tehokasta. Hän käsittelee kiekkoa hyvin ja siirtää sen nopeasti kaverille hyvään paikkaan pelattavaksi. Hänellä on luontainen visio siihen.