Tuukka Raskin hurmosmainen torjuntavire jatkuu NHL:ssä. Raskia ei ole tosiaankaan turhaan hehkutettu taalaliigassa mieheksi toiselta planeetalta.

Boston Bruinsin suomalainen supertähti ei ole hävinnyt 19 viimeisessä startissaan kertaakaan varsinaisella peliajalla. Lisäksi plakkarista löytyy nyt jo kuusi voittoa putkeen.

[readmore from=”suomalaiset”]

Niistä viimeisin irtosi 3-1 -kotivoitolla St. Louis Bluesista. Kaukalon ykköstähtenä loistanut Rask torjui 32 laukausta, joista ne tärkeimmät tai oikeastaan tärkein osui päätöserään 2-0 -johtoasemassa.

– Tiedät, että mahdollisuus tulee jossain vaiheessa yhden maalin pelissä. Pyrit tekemään tuon pelastuksen ja kenties tänään se tuli kolmannessa erässä, Rask muotoilee seuransa sivuilla.

Jaden Schwartz onnistui yllättämään Raskin ajassa 58.28. Pikaisesti takaisin voittokantaan palanneen Bostonin kantti kesti kuitenkin loppuun asti ja David Backes viimeisteli niitin tyhjiin. Kotijoukkueen kaksi ensimmäistä osumaa olivat David Krejcin ja ja Patrice Bergeronin käsialaa.

– Tämäkin ottelu kertoo taas paljon joukkueestamme. Teimme sen, mitä meidän piti tehdä ja noudatimme taktiikkaamme, Rask kuittasi kylmän viileästi.

Rask korostaa samalla kokonaisuutta. Kunnia kuuluu kaikille.

– Joukkueemme pelaa mahtavaa jääkiekkoa puolustuksessa, hyökkäyksessä ja kaikkialla. Se helpottaa meitä kaikkia. Maalivahdin pitää vain tehdä ne torjunnat, kun niiden aika on. Se on siinä, Rask vähättelee täysin suotta järkälemäistä rooliaan.

Rask on hävinnyt viimeisimmän ottelunsa varsinaisella peliajalla 26. marraskuuta Edmonton Oilersia vastaan.

Sen jälkeinen 19 tappiottoman pelin putki nostaa hänet Bruinsin seurahistoriassa jo neljännelle sijalle edellään enää takavuosien tähtiveskarit Gerry Cheevers (32 ottelua kaudella 1971-72), Pete Peeters (31/1982-83) ja Frank Brimsek (23/1940-41).

Huippuvireistä Bruinsia on povattu monelta taholta tämän kauden finalistiksi, eikä suinkaan suotta. Joukkue porskuttaa kakkossijalla Itäisessä konferenssissa sekä Atlantic-divisioonassa.

Boston Bruins

@NHLBruins
Tuuuuuukkkkkk.