TSN:n toimittaja Darren Dreger paljasti torstaina TSN 1260 -radiokanavalla hurjan siirtohuhun muutaman vuoden takaa.

Dregerin mukaan Edmonton Oilers ja Ottawa Senators olivat erittäin lähellä vaihtokauppaa, missä Oilersin tähtihyökkääjä Taylor Hall olisi matkannut Senatorsiin, vaihdossa puolustaja Cody Ceciin.

Vaihtokauppa olisi ollut yksi yhteen, eikä se olisi sisältänyt muita pelaajia tai varausvuoroja.

Jälkeenpäin katsottuna kauppa olisi ollut jättimäinen virhe Oilersilta, joka päätyi lopulta myymään Hallin New Jersey Devilsiin, vaihdossa käyttökelpoiseen ruotsalaispakkiin Adam Larssoniin.

Hall on mättänyt tällä kaudella 37 tehopistettä (13+24) 37 pelaamassaan ottelussa ja hän johtaa Devilsin sisäistä pistepörssiä. Hall teki heikossa Devils-ryhmässä viime kaudella tasoonsa nähden vaatimattomat 53 tehopistettä.

Cecin kehityskäyrä on kuitenkin mennyt täysin eri suuntaan kuin Hallin, eikä 24-vuotias kanadalaispuolustaja ole päässyt vuotta 2016 edeltäviin pistemääriin.

26 tehopistettä (10+16) kaudella 2015-16 mättänyt Ceci summasi seuraavalla sesongillaan vaatimattomat kaksi maalia ja 17 tehopistettä.

Tällä kaudella Ceci on tehnyt 38 peliin viisi maalia ja kahdeksan tehopistettä. Nuori puolustaja on joutunut muutamaan otteeseen katsomaan otteluita jopa katsomon puolelta.

Huhutun vaihtokaupan epätasaisuus hämmensi lukuisia NHL-toimittajia ja osa otti rajusti kantaa siihen.

– Kertoo paljon näistä kahdesta joukkueesta, että he tekevät vuoron perään typerimpiä asioita, mitä olen kuullut. Silti tämä on täysin uskottava asia, Faceoffcircle-sivuston toimittaja Jeff Veillette sanoi Twitterissä.

The Athletic -lehden arvostettu kolumnisti Justin Bourne latasi huhusta vain suorat sanat: ”Mitä helvettiä?”