Kun Jussi Jokinen teki viime kesänä sopimuksen Edmonton Oilersiin, uskottiin hänen toimivan tulevaisuudessa Jesse Puljujärven mentorina, mutta kovinkaan kauaa eivät suomalaiset päässeet samassa seurassa pelaamaan.

Puljujärvi lähetettiin nimittäin ennen kauden alkua farmiin, minkä lisäksi Jokinen kaupattiin lopulta Los Angeles Kingsiin.

Vaikka Jokinen kiekkoileekin nykyään enkelten kaupungissa, on hänellä yhä edelleen pienen pieni vaikutus Puljujärven tilanteeseen Oilersin kokoonpanossa.

[readmore from=”suomalaiset”]

Nimittäin Mike Cammalleri, joka siis saapui Edmontoniin Jokinen-kaupan yhteydessä, on päässyt koittamaan Oilersin kärkikentissä, mutta ei missään nimessä loistavin tuloksin. Nyt kiekkotoimittaja Marc Spector heittikin ilmoille ilahduttavan arvion Puljujärven suhteen.

– Cammallerin pudottaminen alempiin ketjuihin avaa ovia Puljujärvelle, joka pääsee ehdottomasti seuraavaan kamppailuun jonkun tämän surkean joukkueen pelaajan tilalle, Spector kertoi Sportsnetin artikkelissa.

Puljujärvellä on tältä kaudelta allaan kahdeksan NHL-ottelua, joissa hän on iskenyt kaksi maalia. Hän on istunut viime ajat terveenä katsomossa.