Idän kärki ja häntä kohtasivat viime yön kamppailussa, kun Florida Panthers ja New Jersey Devils ottivat toisistaan mittaa. Kyseessä oli siis Itäisenä konferenssin toisena olevan Devilsin ja toiseksi viimeisenä majailevan Panthersin välinen vääntö.

Ottelu päättyi monien yllätykseksi Panthersin voittoon, kun se kaatoi pirupaidat lukemin 3-2.

Yksi Panthersin maalintekijöistä oli suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov, jolle maali oli tilastollisesti merkittävä. Hän nimittäin siirtyi sen avulla tilastokärkeen.

Kyse ei ole kuitenkaan suinkaan aivan tavanomaisesta maalipörssistä, vaan alivoimamaalipörssistä, jonka kärkeen Barkov siirtyi yhdessä Buffalo Sabresin Evander Kanen kanssa. Barkovilla ja Kanella on molemmilla kolme alivoimamaalia.

Florida Panthers

@FlaPanthers

Florida Panthers

@FlaPanthers
SHORTY! BARKOV! YAAAAS! 🙌 #FLAvsNJD
Barky is now tied for the League lead in SHGs. 😏 #FLAvsNJD

Barkov, joka on pelannut nyt tällä kaudella 23 ottelua, joissa hän on iskenyt seitsemän maalia ja yhteensä 22 tehopistettä. Yön voitto teki sekä Barkoville että Panthersille erittäin hyvää.

– Pyrimme pelaamaan fiksusti koko ottelun ajan ja pysyä heidän päässään. Heillä on useita todella taitavia pelaajia, mutta onnistuimme pitämään heidät kurissa. Pelasimme todella hyvin ja fiksusti ja saimme siitä lopulta palkinnon, Barkov kertoi ottelun jälkeen NHL.com:n mukaan.