Suomalaislegenda Teemu Selänne sai vihdoin äskettäin paikkansa jääkiekon kunniagalleriaan, eli Hockey Hall of Fameen, yhdessä pitkäaikaisen tutkaparinsa Paul Kariyan kanssa.

Kyseessä on yleisesti korkein jääkiekkoilijan saama kunnianosoitus komeasta urasta, mutta Selänne ei jättänyt tätä kuitenkaan vielä tähän.

Hän nimittäin on vielä mukana kilvassa, jossa ratkotaan NHL:n historian kaikkien aikojen hienoin hetki. Selänne on kisassa mukana ”sillä kuuluisalla maalilla”. Siis sillä, jolla hän rikkoi tulokkaiden maaliennätyksen, heitti hanskansa ilmaan ja alkoi ”ampumaan” sitä mailallaan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Jos et tiedä mistä on kyse, on jo korkea aika sivistää itseään.

Joka tapauksessa kisa on edennyt nyt siihen pisteeseen, että mukana on enää neljä hetkeä. Tämähän tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että Selänteen maalia pidetään NHL:n kautta aikojen vähintään neljänneksi hienoimpana hetkenä.

Selänteellä tulee kuitenkin tekemään tiukkaa edetä finaaliin saakka, sillä hän taistelee paikasta yhdessä Bobby Orrin kuuluisan maalin kanssa. Toisessa semifinaalissa sen sijaan kisaavat Wayne Gretzky sekä Mario Lemieux, joten Selänne on päässyt jo pelkästään tämän suhteen aivan mykistävän kovaan joukkioon.