Useat eri mediatahot ovat kertoneet Buffalo Sabresin Evander Kanen herättäneen lukuisten NHL-seurojen kiinnostuksen.

Kanen nimi on pyörinyt siirtohuhuissa lähestulkoon siitä lähtien, kun hän siirtyi kesken kauden 2014-15 toteutetussa vaihtokaupassa Winnipeg Jetsistä Buffalo Sabresiin.

Edes maisemanvaihto ei nimittäin herättänyt häntä oikeasti tekemään asioita oikein.

Kauden 2015-16 Trade Deadlinella, sekä kauden päätyttyä, Kane olisikin ollut muiden NHL-seurojen poimittavana, vieläpä kohtuullisen edulliseen hintaan, mutta hänen maineensa toimi lopulta esteenä siirrolle.

Samat puheet jatkuivat myös viime kaudella, etenkin, kun hän tulitti 70 runkosarjaotteluun 28 maalia, mutta edelleenkään mitään ei tapahtunut. Kaikkein voimakkaimmin hänet yhdistettiin Vancouver Canucksiin, mutta 5,25 miljoonan dollarin palkkakuitti olisi tehnyt hankinnasta riskin.

Tällä kaudella nähdyn perusteella monessa seurassa pyöritellään satavarmasti päitä – etenkin Vancouverissa – sillä tarjolla olisi ollut 26-vuotias laituri, joka on vasta tulossa pelaajana parhaaseen ikään. Hän nimittäin on aloittanut kautensa tehtailemalla 18 ensimmäiseen otteluun upeat tehot 10+8=18.

Se riski olisi kenties kannattanut ottaa.

Kane on siis herännyt todellisuuteen: Jos hän ei muuta tapojaan, ja ala toden teolla keskittymään jääkiekkoon, ei tule rahaa, jota heilutella some-kuvissa. Toisin sanoen Kanen sopimus on siis katkolla tämän kesän jälkeen.

Toisaalta mikä taas on tilanne ensi kaudella?

Jos Kane jatkaa tällä tasolla koko kauden, hän tulee tienaamaan itselleen muhkean sopimuksen, on se sitten lyhyt tai pitkä.

[readmore from=”siirtomarkkinat”]

Onko siis Kane laittanut kaiken likoon tällä kaudella puhtaasti vain siksi, että hän pelaa itselleen uuden muhkean pelaajasopimuksen ja sen jälkeen taas hengähtää muutamaksi vuodeksi.

Kuka tietää.

Se on kuitenkin tosiasia, että tällä hetkellä ne lukuisat NHL-seurat, jotka soittelevat Sabresin GM:nä toimivalle Jason Botterillille, ovat auttamattomasti myöhässä. Sopimustilanteestaan huolimatta Kanen hinta on nimittäin nyt poikkeuksellisen korkea, eikä buffalolaisseuralla ymmärrettävästikään ole enää kovinkaan suuria haluja luopua yli 45 maalin vauhdissa olevasta tähtihyökkääjästään.