Edmonton Oilersin kanssa kesällä sopimuksen tehnyt Jussi Jokinen epäonnistui uudessa seurassaan pahasti, ja hänet kaupattiinkin lopulta Los Angeles Kingsiin.

Vastineeksi Oilers sai veteraanihyökkääjä Mike Cammallerin, joka pelasi Kingsin riveissä tällä kaudella 15 ottelua tehoin 3+4.

Koska Jokisen tilastosarakkeessa komeilee tällä hetkellä vain yksi syöttöpiste, piti moni Oilersia kaupan selkeänä voittajana. Totuus on kuitenkin toinen, jos tilastoja on uskominen.

Nimittäin jos asiassa mennään pintaa syvemmälle ja katsotaan edistyksellisempiä tilastoja, on Jokinen pelannut alkukauden ajan huomattavasti Cammalleria paremmin.

Ensinnäkin Jokisen Corsi, joka siis mittaa joiltakin osin kiekonhallintaa, on 58,27 %, kun taasen Cammallerin vastaava lukema on 43,79 %. Jos Jokisen Corsia verrataan muuhun Oilers-ryhmään, on se hänellä 4,26 % parempi.

[readmore from=”suomalaiset”]

Cammallerilla vastaava lukema on taasen -8,01 %.

Jokisen maaliodottama (xGF%) on sen sijaan 72,97 %, kun taasen Cammallerilla lukema on huomattavasti heikompi, 43,72 %.

Pelaajien onnekkuutta voidaan mitata tiettyyn pisteeseen saakka PDO:n avulla, joka siis tulee pelaajien laukaisuprosenteista ja maalivahtien torjuntaprosenteista. Jokinen on Cammalleria epäonnekkaampi, sillä Jokisen lukema on 92,67 ja Cammallerin 103,62.

Lisäksi vaikka Jokinen ei olekaan pisteillä mässäillyt, ei myöskään Cammallerin tilastot tasakentällisin vakuuta. Hän on nimittäin iskenyt tasaviisikoin vain yhden maalin, joka on toki parempi lukema kuin Jokisella.