Florida Panthersin kanadalaisvahti Roberto Luongo ylsi toissa yön NHL-kierroksella huikeaan saavutukseen, tehden NHL-historiaa.

Tämä siis tapahtui perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun Luongo torjui joukkueelleen 4-1-vierasvoiton Buffalo Sabresista. Samalla kyseessä oli hänen NHL-uransa 455. voitto, joka nosti hänet kaikkien aikojen eniten voittoja ottaneiden maalivahtien listalla neljännelle sijalle.

38-vuotias maalivahti jätti listalla taakseen sellaisen legendan kuin Curtis Josephin, joten se kertoo kaiken oleellisen tästä huikeasta saavutuksesta.

Luongo itse ei kuitenkaan pitänyt asiaa mitenkään merkittävänä, vaan enemmän vitsaili saavutuksensa kustannuksella.

– Nämä saavutukset ovat sateisia päiviä varten. Siis sellaisia, kun olet kotona tekemättä mitään, Luongo nauratti Fox Sportsin toimittajaa Jameson Olivea.

Kaiken nähneellä ja kokeneella Luongolla on mahdollisuus nousta listalla vielä ainakin kolmanneksi. Tuota sijaa pitää hallussaan Ed Belfour, jolla on tällä hetkellä voittoja 29 kappaletta enemmän kuin Luongolla.

[readmore from=”suomalaiset”]

Kuten todettua, Luongo on 38-vuotias ja hänen sopimuksensa ulottuu aina vuoteen 2022 saakka. Tuossa vaiheessa hän olisi jo 43-vuotias, joten mikäli pelit jatkuvat sinne asti, kiilaa hän väistämättä Belfourin edelle.

Sen sijaan ykkösenä oleva Martin Brodeur (691 voittoa) ja kakkosena oleva Patrick Roy (551 voittoa) lienevät liian kaukana. Ainakaan Brodeuria Luongo ei tule missään nimessä saavuttamaan.

Viime yön kierroksella Luongo ei onnistunut lähestymään kaksikkoa, sillä torjuntavuoro oli James Reimerilla, kun New Jersey Devils oli parempi 2-1-lukemin.

Kaikkien aikojen Top 10 -voittotilaston pääset katsomaan täältä.