Florida Panthersissa tehtiin mielenkiintoinen valinta vuoden 2016 NHL Draftissa, kun seura huusi ensimmäisellä varauskierroksella suomalaisen Henrik Borgströmin, joka jäi tyystin varaamatta edellisvuotena.

Jo viime kaudella Floridan suunnalla hykerreltiin valinnan osalta tyytyväisinä. Borgström nimittäin oli johdattamassa Denverin yliopiston Yhdysvaltain yliopistomestariksi ja tulokaskautensa pelannut nuorukainen valittiin sarjan toiseen tähdistökentälliseen.

Mennyt kausi olikin Borgströmille erinomainen, sillä hän takoi 37 runkosarjaotteluun upeat tehot 22+21=43, nousten siis yhdeksi Yhdysvaltain parhaista yliopistopelaajista.

Kuluvan kauden osalta Borgström on ollut alkukaudesta entistä kovemmassa vireessä ja tällä tahdilla hän tulee eittämättä taistelemaan huippuarvostetusta Hobey Baker -palkinnosta. Hän on nimittäin iskenyt seitsemään ensimmäiseen otteluunsa uskomattomat pisteet 9+4=13.

Borgströmin ottelukohtainen pistekeskiarvo on siis alkukauden osalta peräti 1.86, kun se viime kaudella oli 1.16.

Kuluvan kauden toistaiseksi hienoin hetki Borgströmin osalta osui hänen joukkueensa toissa otteluun, kun 20-vuotias suomalaissentteri takoi taululle hattutempun.

Denver Hockey

@DU_Hockey
Catch the best clips from Friday's game #DU1NATION

(s/o to 🇫🇮 for making these highlights possible)

Viime ottelussa, jonka Denver hävisi, Borgström venytti meneillään olevan pisteputkensa jo peräti seitsemään otteluun.

Tähän mennessä nähdyn perusteella ei ole ollenkaan väärin väittää, että Florida Panthersilla on tulevaisuuden osalta käsissään – ei vain yksi, vaan kaksi suomalaista tähtisentteriä Borgströmin ja Aleksander Barkovin muodossa.