Boston Bruinsin Tuukka Rask loukkaantui reipas viikko sitten joukkueensa omissa harjoituksissa.

Suomalaisvahdilla todettiin aivotärähdys, kun Bruins-hyökkääjä Anders Bjork kaatui treeneissä Raskin päälle.

Raskin loukkaantumisen jälkeen torjuntavastuun on kantanut venäläisvahti Anton Khudobin, joka torjui suomalaisen poissaolon aikana pelaamistaan kolmesta ottelusta kaksi voittoa.

30-vuotiaalle Raskille alkukausi on ollut jokaisella tavalla vaikea. Loukkaantumisensa lisäksi hänen otteensa ovat nimittäin ailahdelleet todella voimakkaasti ja hänen torjuntatilastonsa neljästä ottelusta ovatkin todella heikot 88,20/3.30.

Kun Khudobin on samaan aikaan merkkauttanut viidessä pelaamassaan ottelussa tilastot 92,60/2.52, taistelee Rask itse asiassa tällä hetkellä jopa ykkösvahdin asemastaan.

Tilanne onkin haastava, sillä täytyy muistaa, että alla on siis aivotärähdys. Lisäksi vastassa on koko NHL:ää johtava Los Angeles Kings, joka on voittanut kymmenestä ottelustaan peräti kahdeksan.

[readmore from=”suomalaiset”]

Toki kokeneen suomalaisen kannalta helpottava seikka on se, että joukkueen ehdottomasti tärkein pelaaja ja ykköstähti Patrice Bergeron on palannut takaisin tositoimiin. Ennen kaikkea hänen panoksensa koko Bruins-rosterille on äärimmäisen suuri nimenomaan henkisellä puolella, eikä ole sattumaa, että joukkue on hänen paluunsa jälkeen ottanut kuudesta tarjolla olleesta pisteestä peräti viisi.

Mutta oli Raskin heikkojen otteiden taustalla sitten mikä tahansa syy, riittää joukkuekavereilla uskoa suomalaiseen Stanley Cup -voittajaan.

– Tuukka on kertakaikkisen uskomaton maalivahti. Nyt hän palaa loukkaantumisen jäljiltä kaukaloon, joten me tulemme pitämään huolen siitä, että autamme häntä etenkin alussa ja otamme kaksi pistettä, tshekkitähti David Pastrnak hehkuttaa seuransa verkkosivuilla.