Uuteen kauteen valmistautuva Carolina Hurricanes lähtee havittelemaan tänä vuonna tosissaan pudotuspelipaikkoja.

Ja miksipä ei lähtisi – onhan seura tehnyt uudelleenrakennusta jo muutaman vuoden ajan ja siinä sivussa lisännyt myös muutamia tärkeitä konkaripelaajia nuorten tähtiensä joukkoon. Hurricanes on siis kaikin puolin valmis menestymään.

– Meidän päämäärämme on selviytyä pudotuspeleihin. Meidän täytyy vain saada hyvä startti (kaudelle) ja rakentaa sen varaan. Uskon, että pystymme siihen, suomalaishyökkääjä Sebastian Aho totesi pari viikkoa sitten seuran verkkosivuilla.

Katseet ovatkin hyvin isoilta osin juuri nuoren suomalaisen suunnalla. Hän nimittäin iski viime kaudella – siis ensimmäisellään NHL:ssä – runkosarjaan 24 osumaa ja teki ylipäätään 49 tehopistettä, vaikka NHL-uran ensimmäinen maali syntyi vasta 14. pelissä.

Itse asiassa kaudesta 2005-06 katsottuna, Ahon lisäksi ainoastaan kymmenen pelaajaa on kyennyt iskemään 24+ maalia alle 20 vuoden iässä. Tuo lista on melkoisen komeaa luettavaa ja se kuvastaa sitä, millainen tulevaisuus 20-vuotiasta suomalaista odottaa.

  • Sidney Crosby
  • Matt Duchene
  • Jack Eichel
  • Patrik Laine
  • Nathan MacKinnon
  • Auston Matthews
  • Jeff Skinner
  • Jordan Staal
  • John Tavares
  • Jonathan Toews

NBC Sportsin toimittaja Adam Gretz toteaakin, että juuri Ahon kaltaiset pelaajat luovat optimismia Hurricanesin ympärille – toisin sanoen uskoa parempaan.

– Aikamoista olla osana tuollaista listaa ja itse asiassa kaikki viittaa siihen, ettei Ahon tulokaskaudessa ollut kyse mistään onnenpotkusta. Hän oli kiekkoa hallitseva hyökkääjä (Corsi-tilastot) ja hän laukoi ottelua kohden yli 2,5 kertaa, ollen yksi eniten maalia kohti laukoneista tulokashyökkääjistä.

[readmore from=”suomalaiset”]

– Siinä on potentiaalisen All Star -pelaajan ansioluettelo vuosiksi eteenpäin.

Toisin sanoen kyse on siis siitä, että Aho kykeni luomaan itselleen tilaa kaukalossa, hän oli vahva kiekollisena ja hän löysi myös tiensä maalintekopaikkoihin.

– Ahon noustua yhdeksi pelaajarosterin keskipisteistä, Hurricanesilla on runsaasti aihetta optimismiin uuteen kauteen lähdettäessä.

Tulevalla kaudella Aho tullaan näkemään vielä laiturina, mutta Hurricanesin päävalmentajana toimiva Bill Peters paljasti noin viikko sitten The News & Observerille, että kaudesta 2018-19 alkaen nuori suomalainen tullaan palauttamaan luonnolliselle pelipaikalleen, keskushyökkääjäksi.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.