Pohjois-Amerikassa NHL-seurat trimmaavat pelaajarostereitaan varsinaisen sarjakauden lähestyessä ja leikkaukset ovat osuneet myös suomalaisiin.

St. Louis Blues tiedotti sunnuntaina verkkosivuillaan, että sen viidennen kierroksen varaus vuodelta 2015, isokokoinen suomalaispuolustaja Niko Mikkola (kuvassa), palaa takaisin Suomeen.

Viime kaudella KalPassa ihastuttanut 21-vuotias kiiminkiläinen siirtyy hallitsevan Suomen mestarin, Tampereen Tapparan, riveihin, missä hän tulee viettämään siis ainakin tulevan kauden.

196-senttinen jässikkä, joka pelasi Liigassa viime kaudella 56 runkosarjaottelua tehoin 4+11=15 ja kymmenen pudotuspeliottelua pistein 1+2, sai Bluesin harjoitusleiriltä itselleen paljon arvokasta kokemusta ja hän tulee olemaan melkoinen lisä Tapparan alakertaan. Hän pelasi missourilaisseuran alakerrassa kaksi harjoitusottelua, otti niissä yhden kaksiminuuttisen ja hänen tehotilastonsa oli +2.

Puolestaan AHL:n puolelle suomalaisista ovat toistaiseksi päätyneet maalivahti Christopher Gibson (NY Islanders), puolustajat Sami Niku (Winnipeg Jets) ja Joonas Lyytinen (Nashville Predators) ja suomalaishyökkääjä Julius Nättinen (Anaheim Ducks).

[readmore from=”suomalaiset”]

Sen sijaan, niin sanotusta yllättäjästä puhuttaessa, Kalle Kossila jatkaa edelleen Anaheim Ducksin matkassa valmistautumista tulevaan kauteen ja hän on päivä päivältä lähempänä NHL-paikkaa.

24-vuotias suomalaishyökkääjä, jota ei olla koskaan varattu NHL:ään, siirtyi kaudeksi 2012-13 St. Cloudin yliopistoon ja on siis viihtynyt Pohjois-Amerikassa siitä lähtien.

Viime kaudella Kossila teki AHL:ssä 65 runkosarjaotteluun upeat tehot 14+34=48 ja kymmenessä pudotuspeliottelussa syntyivät pisteet 2+4. Suomalaispeluri, joka pelasi viime kaudella NHL-uransa ensimmäisen ottelun, nousi viime kaudella otsikoihin tehtyään farmin puolella upean ilmaveivimaalin.

NHL:N KAIKKI PELAAJASIIRROT: ..yhdestä ja samasta paikasta.