Jääkiekkoraamatulta huima arvio Patrik Laineesta – ”Tavataan 25 vuoden päästä Hockey Hall of Famessa”

© Kuva: Getty Images

Jääkiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News lähti vertailemaan keskenään kahta viime kauden komeettaa, Winnipeg Jetsin Patrik Lainetta ja Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsia.

Kaksikosta Calder Trophy, toisin sanoen vuoden tulokkaan palkinto, päätyi tulokkaiden maali- ja pistepörssin voittaneen Matthewsin hyppysiin, Laineen jäädessä äänestyksessä kakkoseksi.

Yhdysvaltalaisnuorukainen myös johdatti Maple Leafsin pudotuspeleihin, kun taas Laineen Jets jäi kohtalaisen kauaksi pudotuspelipaikoista.

Vaan nyt ei puhutakaan siitä, kumpiko oli parempi tulokaskaudellaan, vaan koko heidän pelaajauristaan – siis tulevaisuudesta.

Vertailua heidän välilleen lähti rakentamaan Tom Thompson, joka on ollut NHL-tasolla scoutti, vara-GM ja kaikkea sen väliltä. Parhaillaan hän toimii New York Rangersin kykyjenetsijänä.

Hän analysoi kahdeksan eri osa-alueen perusteella Laineen ja Matthewsin keskinäisen paremmuuden, tehden siltä pohjalta yhteenvetonsa:

Luistelu: Matthews
Kilpailukyky: Matthews
Laukaus: Laine
Monipuolisuus: Matthews
Kiekonhallinta: Matthews
Peliäly: Tasapeli
Pelinrakentelu: Tasapeli
Puolustuspelaaminen: Matthews

Loppuyhteenveto:

”Tässä puhutaan eittämättä valinnasta kahden erilaisen jalokiven välillä. Laine on rubiini, joka hohtaa jokaisella kerralla, kun hän tekee joukkueensa voittoon auttavan maalin. Matthews on timantti, jonka valovoima ja kovuus auttaa hänen joukkueensa voittoon monella eri tapaa.

Maksaisin paljon molemmista jalokivistä, enkä luopuisi kummastakaan mistään hinnasta. Jos minun täytyisi kuitenkin tehdä valinta näiden kahden välillä, suosin timantteja rubiinien sijaan. Ennemmin Auston Matthews kuin Patrik Laine.

Mutta tavataan 25 vuoden päästä, kun heidät nimetään Hockey Hall of Fameen.”

-Tom Thompson


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.