Nykyisin NHL Networkin ja Hockey Night in Canadan asiantuntijana toimiva ex-maalivahti Kevin Weekes ei sulattanut NHL.com:n julkaisemaa kymmenen parhaan maalivahdin listaa.

NHL.com julkaisi aiemmin tällä viikolla listan NHL:n kymmenestä parhaasta maalivahdista ja suomalaisittain se aiheutti hieman hämmennystä. Listalle mahtuin nimittäin vain yksi suomalaisvahti, kun Nashville Predatorsin Pekka Rinne sijoittui kymmenennelle sijalle.

Monien papereissa Rinne olisi kuulunut listalla ylemmäksi, mutta Weekes tarttui kokonaan listan ulkopuolelle jätettyyn Boston Bruinsin Tuukka Raskiin. Ex-NHL-vahdin mukaan suomalainen olisi ehdottomasti ansainnut paikan kymmenen parhaan maalivahdin joukossa.

– Ensimmäisen puoliskon kaudesta hän oli erittäin vakuuttava ja sitten tuli pieni notkahdus, koska hän joutui pelata niin paljon.

– Tuukka Rask oli uskomaton ja hän kuuluu tuolle listalle.

Weekes onkin tällä hetkellä huolissaan juuri siitä asiasta, joka aiheutti sen notkahduksen – Bruinsilla ei ollut kakkosvahtia, jota valmennus olisi voinut peluuttaa ja johon he olisivat voineet ennen kaikkea luottaa.

– Heidän täytyy selvittää se asia (kakkosvahti). Siihen on löydettävä selvyys. Jos Anton Khudobin pystyy pelata sillä tasolla, jolla hän pelasi loppukauden pelit, se saattaa riittää.

Muina niminä, siis listan ulkopuolelta, esiin nostettiin Chicago Blackhawksin Corey Crawford, Toronto Maple Leafsin Frederik Andersen sekä New Jersey Devilsin maalia vartioiva Cory Schneider.

Kun Weekesiltä kysyttiin, että kuka nimi saattaa nousta kyseiselle listalle vuoden päästä, ei hän epäröinyt hetkeäkään.

– Tuukka. Tuukka tulee olemaan tuolla listalla ensi vuonna, siitä ei ole kahta sanaa. Hän olisi kuulunut tuolle listalle jo tänä vuonna. Hän ansaitsee olla tällä listalla, sillä hän on voittanut jo Vezinan ja ollut kahdesti Stanley Cup -finaaleissa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.