New York Islanders ja puolustaja Calvin de Haan onnistuivat välttämään välimieskäsittelyn, kun osapuolet pääsivät sopuun vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta, joka on arvoltaan 3,3 miljoonaa dollaria.

Nyt de Haan on antanut kommentteja ensi kesän vapaasta agentista, John Tavaresista, joka on yhä ilman jatkosopimusta.

Tavaresin tilanne on siitä kinkkinen, että kukaan ei tunnut tietävän mitä hän haluaa. Osa on vahvasti sitä mieltä, että hän tekee jatkopahvin Islandersin kanssa, osa taasen uskoo hänen testaavan vapaita markkinoita.

Mies on itse kuitannut huhut jatkuvasti sillä, että ”hän nauttii olostaan olla Islander”. Hän on itse asiassa jauhanut asiasta niin paljon, että paikallinen kiekkotoimittaja ärsyyntyi äskettäin miehen kommenteista.

Mutta niin, takaisin asiaan. De Haan kertoi nimittäin nyt NHL:n verkkosivuilla, että hän uskoo Tavaresin jäävän Long Islandille.

– Hän on lojaali kaveri. Hän ei piilottele asioidensa kanssa, sillä hän on suorasukainen eikä ole mitään syytä, että hän valehtelisi tästä meille. Loppujen lopuksi tämä on hänen päätöksensä, mutta en henkilökohtaisesti näe hänen lähtevän. On hienoa, että hän on maininnut tästä muutamaan otteeseen tänä kesänä, de Haan kertoi NHL:n verkkosivuilla.

– Mutta mitä tahansa suljettujen ovien takana tapahtuu, meidän on vain keskityttävä laittamaan kiekkoa maaliin, puolustamaan hyvin ja kaikkea tähän liittyvää.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.