Olli Määttä sai tuoda Stanley Cup -pokaalin Suomeen jo toisena kesänä peräkkäin, sillä hänen edustama Pittsburgh Penguins on vienyt nimiinsä kaksi viimeisintä Stanley Cup -mestaruutta.

Vaikka Määtällä on ikää vasta 22 vuotta, on hän kuin kokeneempikin konkari, ainakin mitä tulee Stanley Cup -pokaalin käsittelyyn. Vielä NHL-uransa kaksi ensimmäistä kauttaan hän joutui mennä ilman mestaruussormuksia ja pokaalin nostelua, mutta nyt hän on korjannut tilanteen jo tuplaten.

NHL:n perinteisiin kuuluu, että jokainen voittajajoukkueessa ollut pelaaja pääsee viettämään päivän jääkiekkomaailman himoituimman pytyn kanssa ja aivan heinäkuun lopulla oli Määtän vuoro.

Suomalaisnuorukainen veikin ”pojan”, ainakin kuvasta päätellen, kotimaisemiinsa Keski-Suomeen.

Stanley Cup -pokaalin vartijoihin kuuluva Philip Pritchard, joka siis matkustaa sinne mihin pysti menee, postasikin Määtästä upean kuvan täydellisen kesäisissä suomalaismaisemissa.

Philip Pritchard

@keeperofthecup
Visiting Finland with the #stanleyCup, includes a Lake House and a sauna. Olli Maatta enjoys his day. @nhl @HockeyHallFame @penguins

Hän totesi twiitissään, että Stanley Cup -pokaalin visiitti pitää sisällään järvenrantamökin ja saunan. Samalla hän totesi Olli Määtän nauttivan päivästään.

Määttä on kohdannut toistaiseksi lyhyellä NHL-urallaan valtavan määrän vastoinkäymisiä, taistellen muun muassa syöpäkasvainta vastaan, joten hänestä katselee tällaisia kuvia enemmän kuin mielellään.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.