New Jersey Devils julkaisi torstaina virallisilla nettisivuillaan tehneensä maalivahti Keith Kinkaidin kanssa kahden vuoden ja 2,5 miljoonan taalan arvoisen jatkosopimuksen. Kinkaidista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti lauantaina.

Sopimus lisää Devilsin leveyttä maalivahtiosastolla, ja näyttäisi siltä, ettei muutoksia viime kauteen nähden tulla joukkueen maalilla näkemään. Cory Schneider jatkaa itseoikeutettuna ykkösvahtina ja varamaalivahdin paikka lienee Kinkaidin heiniä.

Kinkaid taisteli viime syksyn harjoitusleirillä varamaalivahdin paikasta Scott Wedgewoodin kanssa ja voitti tämän kaksintaistelun.

Pian 28-vuotta täyttävä yhdysvaltalaisveskari pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden – 26 ottelua torjuntaprosentilla 91.6 päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 2.64.

Ottaen huomioon Kinkaidin menneen kauden ja sen tosiasian, että Wedgewood oli suurimman osan viime kaudesta sivussa olkapäävamman takia, Kinkaidilla on etulyöntiasema.

Wedgewoodista tulee lauantaina rajoitettu vapaa agentti. Mikäli hän saa jatkosopimuksen, 24-vuotiaan kanadalaisveskarin tuleva kausi tulee todennäköisesti menemään AHL:ssä Albany Devilsin riveissä. Ja sielläkin hän joutuu taistelemaan paikasta nuorien Mackenzie Blackwoodin ja Ken Applebyn kanssa.

Kinkaidin kaksivuotisen sopimuksen ajatuksena on mahdollisesti antaa Blackwoodille, Devilsin lupaavimmalle maalivahtiprospektille, aikaa kehittyä AHL:ssä. Vuoden 2015 varaustilaisuuden toisen kierroksen varaus pelasi viime kaudella ensimmäisen AHL-kautensa torjuen 92.1% häntä kohti lauotuista kiekoista.

Lähde: NJ.com

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.