Mitä todennäköisimmin maanantai 26. kesäkuuta, 2017, jää suomalaiseen jääkiekkohistoriaan merkittävänä hetkenä.

Tähän päivään mennessä Hockey Hall of Fameen on kutsuttu tasan tarkkaan yksi suomalaispelaaja. Tuo pelaaja on viisi Stanley Cupia voittanut, 1 251 NHL-runkosarjaottelua pelannut ja niissä tehopisteet 601+797=1398 tehnyt Jari Kurri.

Kurri sai kyseisen kunnian vuonna 2001 ja seuraavana lienee mitä todennäköisimmin Teemu Selänteen vuoro.

Itse asiassa Selännettä on pidetty jo viime vuodesta lähtien, edellisen HHOF-luokan tultua julki, lähes varmana valintana tämän vuoden luokkaan. Ja huomenna sille saadaan vahvistus, että nimetäänkö ”Finnish Flash” heti ensimmäisenä vuotena, kun se on mahdollista, HHOF:ään.

Selänteen NHL-ura oli huikea. Hän pitää edelleen hallussaan kaikkien aikojen tulokkaiden piste-ennätystä hallussaan, tehtyään kaudella 1992-93 84 runkosarjaotteluun tehot 76+56=132.

Hän voitti urallaan, vuonna 2007, Stanley Cupin ja kokonaisuudessaan hän on kaikkien aikojen tehokkain suomalainen NHL-pelaaja, kun hän naulasi 1 451 runkosarjaotteluun tehopisteet 684+773=1457.

Tämän kukkuraksi Selänne esiintyi pelaajaurallaan peräti kuusissa olympialaisissa ja toi niistä mukanaan kolme pronssista sekä yhden hopeisen olympiamitalin.

Vaikka Selännettä ei välttämättä tunneta kaikkien aikojen vaatimattomimpana pelaajana tai ihmisenä, hän myös tunnustaa avoimesti sen, että tällaisen menestyksen saavuttaminen jääkiekkoilijana on vaatinut roppakaupalla onnea ja loistavia kanssapelaajia.

– Todella moni asia meni urallani hyvin. Pääsin pelaamaan loistavien pelaajien kanssa ja olin onnekas, että sain jokaisessa pelaamassani seurassa ison roolin, Canoe.com kertoo Selänteen todenneen.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.