NHL Suomi tarjoaa maamme kattavimman paketin kesäkuun 23.-24. kesäkuuta Chicagossa järjestettävään NHL:n vuoden 2017 varaustilaisuuteen.

Tiedot

Syntymäaika: 19.09.1998, Winnipeg, MB (CAN)
Pituus: 191 cm
Paino: 90 kg

Pelipaikka: Keskushyökkääjä
Kätisyys: Oikea

NHL Suomen näkemys

Nolan Patrick on todellinen modernin ajan keskushyökkääjä, sillä häneltä löytyy kokoa, nopeutta ja hän pelaa erittäin vahvasti kaukalon kaikilla osa-alueilla. Moni keskushyökkääjänä NHL:ään saapunut varaus päätyy lopulta laituriksi, mutta kanadalaissentterin kohdalla tällaista tilannetta tuskin tulee eteen.

Winnipegistä lähtöisin oleva hyökkääjä omaa pelottavan rannelaukauksen, jota myös käyttää riittävän hanakasti, joten niiltä osin pystyy pelaamaan myös laidassa.

Hän suojaa kokonsa ansiosta erinomaisesti kiekkoa ja on alati vaarallinen kaukaloon hypätessään. Hän tekee yksinomaan oikeita ratkaisuja sekä kiekollisena että kiekottomana, omaa todella pehmeät kädet ja on vahva aloittaja. Patrick on myös erittäin kypsä pelaaja ikäisekseen ja omaa luontaisia johtajan lahjoja.

Patrickin erottaa esimerkiksi Connor McDavidin ja Auston Matthewsin kaltaisista viime vuosien kärkivarauksista se, että hän on loistava kaikessa, mitä kaukalossa tekee, mutta ei poikkeuksellinen millään pelin osa-alueella. Tästä huolimatta hän on ylivoimainen suosikki ykkösvaraukseksi ja ainoastaan loukkaantumishistoria on pitänyt osan sekä kykyjenetsijöistä että seuroista varpaillaan.

-Marko Ollonqvist

Ennakkokaavailut

Future Considerations: #1
Hockeyprospect.com: #2
ISS Hockey: #1
McKeen’s Hockey: #1

Tilastot

Kausi 2016-17:

Brandon Wheat Kings (WHL)
33 runkosarjaottelua
20+26=46

Kausi 2015-16:

Brandon Wheat Kings (WHL)
72 runkosarjaottelua | 21 pudotuspeliottelua
41+61=102 | 13+17=30