© Kuva: Getty Images

Jarmo Kekäläinen haluaa pitää ”väkisin” mm. Joonas Korpisalon? – Valmis maksamaan kovan hinnan

Jarmo Kekäläinen oli yksi GM:istä, joille vain tiettyjen pelaajien suojaaminen Vegas Golden Knightsilta oli ylitsepääsemättömän vaikea tehtävä.

Columbus Blue Jackets, jonka GM:nä Kekäläinen siis toimii, oli päättyneen kauden runkosarjassa yksi suurimmista yllättäjistä. Etukäteen aivan häntäpäähän rankattu ohiolaisseura nimittäin voitti kauden aikana muun muassa 16 ottelua putkeen ja sijoittui koko NHL:n runkosarjan neljännelle sijalle.

Sinitakkien salaisuus oli nuorten pelaajien esiinmarssi, sillä hyökkääjistä esimerkiksi Alexander Wennberg, Josh Anderson sekä William Karlsson nousivat täysin uudelle tasolle.

Edellä mainituista nimistä Kekäläinen kykeni suojaamaan vain kaksi, Wennbergin ollessa heistä ainoa suojattu pelaaja. Lisäksi Vegasia satavarmasti kiinnostavista nimistä myös Joonas Korpisalo ja Jack Johnson jäivät suojaamatta.

Tiettävästi Kekäläinen on valmis luopumaan Karlssonista, mutta maksamaan ison hinnan muiden pelaajien suojaamisesta, muun muassa siis Korpisalon.

Kyse lienee siis varausvuorojen lahjoittamisesta Vegasin suuntaan, ja kun puhutaan näin monesta kiinnostavasta nimestä, siihen tuskin riittävät missään nimessä mitkään alempien kierrosten vuorot.

Columbus Dispatchin toimittajana työskentelevän Aaron Portzlinen mukaan Kekäläinen olisikin valmis luopumaan ykköskierroksen varauksestaan (#24) tämän kesän NHL Draftiin.

Tämän lisäksi Blue Jacketsilla on kerrottu olevan vaihtokauppa Golden Knightsin kanssa myös loukkaantuneen, ja sen takia käytännössä jo uransa lopettaneen, David Clarksonin osalta. Tässäkin kohtaa kyse olisi eittämättä varausvuorojen siirtämisestä ”lahjana” Vegasiin, mutta sinällään hänen jättimäisen sopimuksen siirtäminen ei kävisi niin kalliiksi, kuin voisi kuvitella, sillä hänen palkkaansa ei lasketa palkkakattoa vastaan.

Blue Jacketsin suojattujen pelaajien listan, kuten myös kaikkien muiden seurojen, löydät kätevästi TÄÄLTÄ.