Viime yönä selvinnyt NHL:n varausjärjestys aiheutti todellisia yllätyksiä. Ensimmäisenä pelaajansa pääsee valitsemaan New Jersey Devils ja koko ennakoitu kärkikolmikko meni uusiksi (lue uutinen).

Ennakkoon pitkään ykkösvarauksena on pidetty Brandon Wheat Kingsin keskushyökkääjä Nolan Patrickia. 18-vuotias kanadalainen on pelannut jo kaksi kautta WHL-liigaa. Viime kaudella mies onnistui pahoista loukkaantumisongelmista huolimatta keräämään 33 otteluun 46 tehopistettä.

Myös Devils GM Ray Shero näkee Patrickin hyvin potentiaalisena vaihtoehtona seuran ykkösvalinnaksi.

– Nolanilla on ollut paljon loukkaantumisia ja hänellä on ollut vaikeaa. Kaikki kuitenkin tunnistavat kyvyn ja hänen tasonsa, Shero tuumaili Sportsnetille.

Patrickin pahimpana kilpailijana ykkösvalinnasta pidetään sveitsiläisentteri Nico Hischieriä. Vuoden Patrickia nuorempi hyökkääjä nosti osakkeitaan roimasti kevään nappisuorituksella alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

Hischier tehtaili turnauksessa 11 otteluun loistavat 7+8=15 tehot. Näiden kahden välillä myös Shero tulee todennäköisesti valitsemaan.

– Sitten on myös tämä poika Sveitsistä. Todellinen kyky, jos etsit keskushyökkääjää. Kaikki eivät kuitenkaan etsi senttereitä, vaan hyviä pelaajia. Tässä varaustilaisuudessa niitä on lukuisia, Devils-GM lisäsi.