Montreal Canadiensin ja New York Rangersin välisen ottelusarjan ensimmäisestä ottelusta tuli ainakin kovasti mainostettu maalivahtien taisto.

Canadiens hallitsi avauserässä ottelutapahtumia selvästi, mutta aivan millekään unelmapaikoille se ei päässyt, vaikka laukaukset kirjattiinkin isännille peräti 16-5. Sen sijaan Rangers onnistui käyttämään puoliharmottaman tilanteen, kun Tanner Glass kiskaisi kiekon rystypuolelta, aloituksen jälkeen, ohi Carey Pricen.

Toisessa erässä kortit kääntyivät, kun Rangers dominoi ensimmäistä kymmenminuuttista täysin. Peli näyttikin ajoittain siltä, että manhattanilaiset olisivat pelanneet ylivoimalla ja ainoastaan Pricen huipputorjunnat, tolpan avustuksella, pitivät tilanteen ennallaan.

Erän jälkimmäisellä kympillä oli puolestaan Canadiensin vuoro hallita, mutta Henrik Lundqvist kesti upeasti joukkueensa maalilla, pysäyttäen muun muassa Shea Weberin todella kovan ja vaikean lyöntilaukauksen.

Ottelun päätöserään Canadiens lähti siis maalin tappioasemasta ja kirivaihde ainoastaan mielessään. Vaihde ei kuitenkaan löytänyt tietään silmään ja Rangers kontrolloi peliä upeasti johtoasemassa.

Ja lopulta se viimeinen niitti tuli, kun Canadiens lähti hakemaan tasoitusmaalia ilman maalivahtia ja etenkin runkosarjan alkupuolella huimia otteita esittänyt pikakiituri Michael Grabner toimitti kiekon tyhjään maaliin.

Ottelu eteni vieraiden 2-0-johtolukemissa aina päätössummeriin saakka ja näin ollen Lundqvist veti niukasti pidemmän korren tässä kahden huippuvahdin kohtaamisessa. Kyseessä oli samalla ruotsalaisvahdin uran kymmenes nollapeli pudotuspeleissä ja hän onkin aktiivivahdeista ykkösnimi kyseisessä kategoriassa.

Lundqvist torjui nollapelinsä eteen 31 laukausta, kun taas Pricelle torjuntoja kirjattiin 29.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.