Edelleen tiukasti paikasta kevään pudotuspeleissä taisteleva Carolina Hurricanes perustaa taistelutahtonsa kirveeseen ja ikiaikaisiin zen-oppeihin.

Tiedä sitten, että onko Hurricanes-joukkueen mukana kulkeva kirves aiheuttanut montakin hälytystä lentokentillä vieraspeleihin matkustettaessa, mutta ainakin se on läpi tuntunut menevän.

Mutta miksi sitten joukkue ”roudaa” mukanaan kirvestä?

– Meillä on ollut aina jotain mukana. Viime vuonna se oli palomiehen kypärä ja tämä on uusin juttu. Se on aina hauska ojentaa eteenpäin pelin jälkeen, Hurricanesin raatajaosastoon lukeutuva Jay McClement naureskelee Sportsnetin haastattelussa.

Okei, eli kyse on siis hyvin perinteisestä jutusta: jokaisella NHL-joukkueella on nimittäin tapana ojentaa jokin esine ottelun parhaalle pelaajalleen ja nähtävästi carolinalaiseen hulluuteen kuuluu kirveen heiluttelu.

”Pilko puuta, kanna vettä”

Mutta kuka sitten keksii näinkin villin idean parhaan pelaajan palkinnoksi, kuin kirveen?

– Se oli meidän valmentajan (treenarin) idea. Hän keksi sen kirjasta, tai niin ainakin luulen. ”Pilko puuta, kanna vettä” (Chop wood, carry water), varakapteeni Jordan Staal avaa taustoja kirveen takana.

Kyseinen ”opus” antaa vinkkejä siihen, miten ihminen voi löytää henkisen täyttymyksen jokapäiväisessä elämässään. Kyllä, nyt puhutaan zen-jutuista.

– Tarina kertoo kaverista, joka halusi olla kirvesmies. Hän lähti merien taakse saavuttaakseen sen unelman. Pääkirvesmies sanoi hänelle: ”Pilko puita ja kanna vettä joka päivä. Et pärjää oikein missään ilman vettä ja tulta. Loppu menee omalla painollaan”, Staal jatkaa.

– Kyse on siis siitä, miten pienten asioiden tekeminen johtaa lopulta sinut maalisi luo.

luke fox

@lukefoxjukebox
Carolina Hurricanes now have points in 13 straight games, a club record. Story behind why they carry an ax: sprtsnt.ca/2nHRd8Q