Toronto Maple Leafs julkisti perjantaina suomalaisittain mukavia uutisia, kun seura ilmoitti tehneen tulokassopimuksen 23-vuotiaan Miro Aaltosen kanssa. Aaltonen kiekkoili kuluvan kauden KHL:ssä, jossa hän iski debyyttikaudellaan varsin mukavat tehot 19+25=44.

Aaltosella on nyt kesällä edessään Maple Leafsin tulokasleiri. Päävalmentaja Mike Babcock uskookin, että suomalainen lunastaa paikan kokoonpanosta, kun kausi 2017-2018 alkaa.

– Nyt hänen on tehtävä siirtymä (pieneen kaukaloon) ja hänellä on oltava vahva kesä, ja uskon, että hän pystyy siihen, Babcock totesi Sportsnetin mukaan.

– Ennen kuin hän pääse tänne, ennen kuin näen hänen pelaavan, en tiedä varmasti. Mitä tiedän, on se, että hän on nopea, osaa laukoa ja hän on kilpailullinen. Mielestämme hän on kaveri, joka voi auttaa joukkuettamme.

Aaltosen tulokassopimuksen ansiosta häntä voidaan siirrellä NHL:n ja AHL:n välillä rajattomasti. Maple Leafsin nuoren pelaajarungon johdosta myös Aaltoselle voi ennustaa mahdollisuuksia NHL:n puolella – erityisesti, kun Maple Leafsilla on organisaatiossa tarvetta vasemmalla laidalla.

Leo Komarov myös vakuuttuneena

Torontossa kiekkoilee entuudestaan jo kaksi suomalaista, kun Leo Komarov kiekkoilee Maple Leafsin riveissä ja Kasperi Kapanen AHL:ssä Toronto Marliesin paidassa.

Komarov pelasi kolme kautta KHL:ssä ennen kuin hän siirtyi Pohjois-Amerikkaan. Aaltonen sen sijaan pelasi vielä tuolloin kotimaisessa liigassa, joten Komarov ei ole vielä koskaan tavannut Aaltosta.

Aaltosen tämän kauden otteet KHL:ssä ovat kuitenkin vakuuttaneet Komarovin, joka ottaa varmasti mielellään vastaan uuden suomalaisen.

– Näyttää hyvältä. Saa nähdä, kuinka käy, Komarov totesi lyhyesti Sportsnetille.