Toissa öinen ottelu Minnesota Wildin ja Winnipeg Jetsin välillä ei kulkenut suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla, sillä NHL:n kaksi kuuminta suomalaisnimeä, Patrik Laine ja Mikael Granlund, epäonnistuivat molemmat tahoillaan.

Tai no, Granlundin kohdalla ainoa epäonnistuminen oli se, että hänen 12 ottelun mittainen pisteputkensa meni poikki. Toki kyse oli harmillisesta tapahtumasta, mutta muutoin Granlund pelasi kamppailussa hyvää jääkiekkoa.

Sen sijaan todellisesta epäonnistumisesta voitaneen puhua Laineen kohdalla, sillä suomalaisnuorukaisen peliaika romahti vain 13 minuuttiin. Laine joutui kamppailussa nelosvitjan puolelle, ja istui penkillä ajoittain pitkiä siivuja.

Koska Laine on meidän suomalaisten lisäksi koko Winnipegin lellikki, joutui kanadalaisseuran päävalmentajana toimiva Paul Maurice kamppailun jälkeen hankalaan paikkaan. Hän nimittäin joutui vastailemaan useisiin Lainetta koskeviin kysymyksiin, mutta hän osasi ottaa tilanteen huumorilla.

Mies nimittäin aloitti tiedotustilaisuutensa shokeeraavilla uutisilla. Tämä kuitenkin paljastui samantien vedätykseksi, kiitos Mauricen mairean virneen.

– Pat (Laine) on lähetetty farmijoukkueen puolelle. Hänet on palautettu Moosen puolelle, Maurice kertoi Winnipeg Sunin mukaan kieli poskella.

Homma kuitenkin vakavoitui tämän jälkeen, sillä Maurice joutui uteliaan median kynsiin. Tästä päävalmentaja selvisi kuitenkin kunnialla maaliin saakka.