NHL on tällä kaudella joutunut yllättävän ongelman eteen, kun monissa otteluissa hallin jään kanssa on ollut ongelmia.

Viimeisin ongelma nähtiin Boston Bruinsin ja Pittsburgh Penguinsin välisessä ottelussa, kun jäässä oleva reikä pakotti ottelun ensimmäisen erän keskeytettäväksi, jotta jää saatiin kuntoon. Joulukuussa taas Carolina Hurricanesin ja Detroit Red Wingsin ottelu jouduttiin siirtämään kokonaan jääongelmien takia.

Jääongelmiin otti kantaa monen vuoden kokemuksen jäästä ja kaukaloista omaava Brendan Lenko, jolla on myös oma yritys, Custom Ice, joka on rakentanut yli 500 kaukaloa.

– Suurin ongelma on aina, että kiekko alkaa pyöriä, eikä se liu’u. Se (hyvä jää) on sellainen asia, jota NHL tarvitsee, jotta taitavat ja ovelat pelaajat voivat käyttää taitojaan, eikä heidän tarvitsisi yrittää hallita pomppivaa kiekkoa, Lenko totesi The Hockey Newsin haastattelussa.

Monikäyttöiset hallit ongelmissa

Yksi suurimmista ongelmista useissa kaupungeissa on, että useat NHL-areenat ovat monen muunkin urheilulajin näyttämöinä. Tällä kaudella 11 NHL-joukkueen areenalla pelataan myös muita lajeja, kuten koripalloa tai lacrossea. Sen lisäksi useilla areenoilla järjestetään erilaisia tapahtumia kuten konsertteja ja messuja.

NHL-seurat ovat tilanteessa voimattomia, sillä areenan omistajat haluavat luonnollisesti tehdä rahaa, ja erilaiset tapahtumat ovat tähän tietysti oiva tilaisuus.

Cleveland Quicken Loans Arenan toiminnoista vastaava varapresidentti Matthew Miller, otti kantaa The Hockey Newsin haastattelussa siihen, mitä haasteita monikäyttöiset hallit asettavat. Millerin operoimassa areenassa pelaavat otteluitaan muun muassa NBA-seura Cleveland Cavaliers sekä AHL-seura Cleveland Monsters.

– Mitä enemmän pinta-alaa jää peittämättä, sitä enemmän happea ja ilmaa pääsee jäähän, jolloin jäästä tulee ajan kanssa parempi. Se on päivittäinen haaste monikäyttöisellä tilalla kuten meillä, että saamme jään pinnan täydelliseen kuntoon illasta toiseen, Miller totesi haastattelussa.

– Jos meidän ei tarvitsisi peittää sitä (jäätä) koko aikaa, vaan saisimme jättää sen rauhaan, se olisi jääkiekkoilijan unelma. Mutta minulla ei ole sitä ylellisyyttä.