Monen kiekkofanin kauhuskenaario näyttää harmittavan todennäköiseltä. Nyt nimittäin näyttää siltä, että vuoden 2018 talviolympialaisten jääkiekkoturnaus pelataan ilman NHL-tähtiä.

NHL:n toimitusjohtaja Gary Bettman sanoi Edmonton Journalin mukaan tähdistöviikonlopun yhteydessä Los Angelesissa, että mikäli ”status quo” pysyy, NHL-pelaajia tuskin nähdään olympialaisissa.

Kyse on siitä, että kansainvälinen olympiakomitea ei ole halukas tällä kertaa maksamaan NHL-pelaajien matkustus- ja vakuutuskuluja. Aikaisemmin nämä kulut on kuitattu, mutta nyt KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach on sanonut, etteivät NHL-pelaajat ole ”sen arvoisia”.

Tämä on herättänyt katkeruutta NHL-päättäjien keskuudessa.

– Jos Kansainvälinen olympiakomitea ei maksa NHL-pelaajien olympiaosallistumisen kuluja, NHL:n ei tarvitse edes miettiä osallistumista, Bettman totesi.

Hän myös sanoi, että liigan edustajat ovat keskustelleet asiasta viikonlopun aikana ”noin kymmenen sekuntia”. Tämä kertoo kaiken NHL:n ja KOK:n välillä kytevistä erimielisyyksistä.

KOK:n sijasta maksajaksi voi lopulta päätyä myös Kansainvälinen jääkiekkoliitto. Tässä tapauksessa Bettman pelkää, että rahat nyhdetään joidenkin jäsenvaltioiden avustuksista, ja näin ollen se vahingoittaisi ruohonjuuritason jääkiekkotoimintaa.