Jääkiekko on todella kallis laji harrastettavaksi, kuten niin valitettavan monet tietävät, ja mikäli olet maalivahti – se on luokkaa ”erittäin kallis”.

Niinpä onkin erittäin helppo ymmärtää, millaisen pettymyksen Ontariossa asuva kahdeksasluokkalainen Jake Mattice joutui kokemaan: hän oli jättänyt maalivahdin varusteensa isänsä autoon ja ne oli varastettu autosta.

Quinte News tietää kuitenkin kertoa, että tässä kohtaa kuvaan astui Philadelphia Flyersin ykkösvahti Steve Mason, joka on niin ikään lähtöisin Ontariosta. Hän bongasi uutisen Matticen tilanteesta tuhansien muiden ihmisten tavoin ja päätti tarttua tuumasta toimeen.

Niinpä Mason päätti ostaa Matticelle kokonaan uuden maalivahdin varustesetin ja teki sillä tavalla yhden nuoren pojan elämästä kertaheitolla paremman.

Upea osoitus nöyryydestä ja kiitollisuudesta

Tarina onkin upea osoitus nöyryydestä ja kiitollisuudesta sitä kohtaan, mitä sinulla on ja toisilla ei ole.

Mason nimittäin nauttii tällä hetkellä kautta kohden 4,1 miljoonan dollarin palkasta, joten hänellä on, mistä antaa takaisin seudulle, jossa hän on kiekko-oppinsa saanut. Muutama tuhannen dollaria maalivahdin varusteisiin ei ole hänelle yhtikäs mitään, mutta toisille – tässä tapauksessa Matticelle – se on todella iso summa.

Mason mitä ilmeisimmin kävi itse ostamassa varusteet Philadelphiasta, sillä Matticen odotetaan saavan ne postilähetyksenä perille vasta 4. helmikuuta. Toivottavasti hän siis jaksaa odottaa maltillisena siihen saakka.