Vuosittain järjestettävä Spengler Cup jää joka vuosi pienelle näkyvyydelle monissa maissa. Turnauksessa Kanada on ollut mukana vuodesta 1984 lähtien ja korjannut voiton 14 kertaa.

Kanadan joukkue koostuu joka vuosi Euroopassa pelaavista pelaajista, joten suurin tähtiloisto puuttuu. Silti joukkueessa on vuodesta toiseen nähty myös entisiä NHL-pelaajia, jotka ovat tulleet pelaamaan Eurooppaan erinäisistä syistä.

Tämän vuoden turnauksen loppuottelussa kohtasivat Kanada ja sveitsiläinen HC Lugano. Kanada nappasi ottelusta selvän 5-2-voiton. Kanadan maalintekijöinä kunnostautui liuta entisiä NHL-pelaajia, kun Nick Spalling, Cory Emmerton, Marc-Antoine Pouliot, Andrew Ebbett ja Charles Genoway osuivat tolppien väliin.

Erityisesti Spalling, Emmerton ja Ebbett ovat varmasti tuttuja pelaajia useammalle jääkiekon seuraajalle. Kyseisiltä kavereilta löytyy yhteensä lähes 800 NHL-ottelun kokemus.

Ensimmäisen kierroksen varauksesta Sveitsiin

Maantekijöiden joukosta löytyy myös mielenkiintoinen nimi, sillä Marc-Antoine Pouliot on varattu NHL:ään ensimmäisellä kierroksella. Hän on Edmonton Oilersin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2003, numerolla 22.

Vuosi on ollut yksi varaushistorian kovimmista, joten ainakin Pouliotin kohdalla Oilers meni pahasti metsään. Pouliotin jälkeen varattiin nimittäin heti seuraavaksi muuan Ryan Kesler ja muutama sija myöhemmin Cory Perry.

Pouliot pelasi lopulta NHL:ssä lähes 200 ottelua, mutta ei koskaan vakiinnuttanut paikkaansa taalakaukaloissa. Hän siirtyi kaudeksi 2012-2013 Sveitsiin, jossa on viihtynyt nyt viimeiset neljä vuotta.