Parhaillaan käynnissä olevat alle 20-vuotiaiden jääkiekon mm-kisat ovat tähän mennessä olleet täysi pannukakku Suomen nuorelle joukkueelle. Kisoissa on tunnetusti läjäpäin NHL-joukkueiden kykyjenetsijöitä paikalla ja tämän kaltaiset näytöt eivät heitä vakuuta.

Tietysti mm-kisat ovat pieni ikkuna pelaajien tarkkailuille, mutta siellä voi silti buustata omaa kauttaan ja samalla varausnumeroaan. Yksi näistä pelaajista on – suomalaisten kustannuksella – Sveitsin Nico Hischier.

Hyökkääjä on pelannut Sveitsin muun joukkueen mukana ennakkoluulotonta vauhtikiekkoa ja yllätti mm. Tshekin turnauksen avauspäivänä numeroin 4-3. Jopa ensi kesän draftin top 5 -pelaajana pidetty Hischier teki ottelussa tehot 1+2 ratkaisten ottelun jatkoajalla läpiajosta.

Muiden taitokiekkoiljoiden jalanjäljissä

Hischier on siis yksi lupaavimmista pelaajista ensi kesää ajatellen tällä hetkellä mm-jäillä. Hän on ollut tuhoisa myös kanadalaisessa junioriliiga QMJHL:ssä, Halifax Mooseheadsin joukkueessa. 31 runkosarjaotteluun hän on tehnyt 48 tehopistettä, mikä riittää liigan aivan kärkisijoihin pistepörssissä.

Hischier seuraa muutamaa muuta loistavaa eurooppalaista, jotka aikanaan kiekkoilivat Mooseheadsin joukkueessa. Jakub Voracek, Nikolaj Ehlers sekä Timo Meier kiekkolivat kaikki aikanaa Halifaxissa ennen siirtymistään NHL-jäille. Hischieriä on näistä miehistä verrattu Ehlersiin.

– Hischierillä on samalla tavalla loistava peliäly mitä Ehlersillä, mutta hän ei ole yhtä räjähtävä jalkanopeudeltaan. Heillä on suunnilleen samat pistekeskiarvot toistensa kanssa, mutta Ehlersillä oli aikanaan vahvempi joukkue ympärillään, mitä Hischierillä nyt, eräs NHL-scoutti kertoo The Hockey Newsille.

On hienoa nähdä, että Sveitsi tuottaa edelleen silloin tällöin huippulupauksia, ja toivottavaa on, että tahti kiihtyisi.