Jaromir Jagr tiedostaa, että hän on nyt saavuttanut korkeimman mahdollisen sijan NHL:n kaikkien aikojen pistepörssissä.

Kaikki on mahdollista, sanotaan, mutta yksi asia on varmaa: Wayne Gretzkyn eteen ei tule kiilaamaan kukaan koskaan tässä maailmassa, mitä tulee NHL:ssä iskettyihin tehopisteisiin. Myös Jaromir Jagr tiedostaa tämän.

– Tämä on kuin ykkössija minulle. En oikeastaan edes laske Wayne Gretzkya mukaan. Hän oli toiselta planeetalta. Ei hän ainakaan tältä planeetalta ollut ja hänen ennätyksensä on rikkomaton, Jagr totesi ESPN:n mukaan hiljattain, kun häneltä udeltiin Mark Messierin kakkospaikan valtaamisesta.

Itse asiassa myös Jaromir Jagrin, joka nousi siis viime yön tehoillaan 0+3 kaikkien aikojen pistepörssin kakkoseksi, ohittaminen tulee sekin olemaan lähestulkoon mahdotonta.

Kun nimittäin katsotaan nykypelaajia, Sidney Crosby on oikeastaan ainoa, jolla voisi olla mahdollisuus Jagrin ohittamiseen, mutta se vaatisi häneltä samalla tahdilla toiset 11 kautta. Ja sitten täytyy ottaa huomioon vielä se seikka, että myös Jagrin NHL-ura jatkuu edelleen.

”Kaikki nauroivat, kun sanoin pelaavani 50-vuotiaaksi”

44-vuotias tshekkilegenda ei kuitenkaan itse vielä pohdi liiaksi saavutuksiaan tässä vaiheessa, vaan niiden aika on myöhemmin.

– Kun lopetan, ja katselen aikaa taaksepäin, ehkä sitten mietin sitä hieman enemmän. Mutta juuri nyt keskityn vain nauttimaan jokaisesta hetkestä, jonka saan viettää tässä liigassa, ja teen kaikkeni pysyäkseni täällä.

– Rakastan tätä niin paljon. Tiedän, että jokainen nauroi sanoessani halustani pelata 50-vuotiaaksi saakka, mutta teen sen eteen joka päivä töitä.

Jagr on tähän päivään mennessä pelannut NHL:ssä 1 662 runkosarjaottelua ja iskenyt niissä tehopisteet 755+1132. Pudotuspeliotteluita hänellä on tilillään 208 kappaletta, tehoin 78+123, ja palkintokaapista löytyy kaksi Stanley Cup -sormusta vuosilta 1991 ja 1992.