NHL:ssä on tällä kaudella nähty todellinen nuorten pelaajien esiinmarssi, kiitos todella vahvan tulokasluokan. Suomalaisten pelaajien kohdalla voitaisiin puhua jopa jonkinlaisesta vallanvaihdoksesta, sillä alkukauden perusteella suomalaisnuorukaiset ovat ajamassa vanhemman kaartin ohitse – ja lujaa.

Esimerkiksi viime yön NHL-kierros oli tästä loistava esimerkki. 12 ottelun kierroksella oli vauhdissa usea suomalaispelaaja, joista seitsemän pääsi tehopisteille. Ei siis lainkaan hassummin.

Näistä seitsemästä pelaajasta taasen neljä voidaan luetella nuorten pelaajien joukkoon, sillä Mikko Rantanen (1+1), Aleksander Barkov (0+2), Jesse Puljujärvi (0+2) sekä Patrik Laine (0+1) olivat kaikki edes jollakin tasolla hyvällä pelipäällä.

Kaiken lisäksi esimerkiksi Markus Granlund sai tililleen peliaikaa jopa yli 19 minuuttia, mutta hän ei onnistunut tehollisesti. Nuoremman Granlundin tehotilasto oli -1.

Konkareiden osalta hiljaisempaa

Suomen veteraaniosastollakaan ei vietetty täysin nollakierrosta, mutta nämä pelaajat saalistivat tililleen yhteensä kolme tehopistettä. Jussi Jokinen teki maalin ja Leo Komarov sekä Valtteri Filppula saivat syötöt mieheen.

Konkareista tehoitta jäivät Mikael Granlund, Mikko Koivu, Lauri Korpikoski, Erik Haula sekä Jori Lehterä.

Nuorten pelaajien osalta ilman tehopisteitä pelasivat, Markus Granlundin lisäksi, Joonas Donskoi (toinen NHL-kausi), Olli Määttä ja Rasmus Ristolainen, joista kaksi viimeisimpänä mainittua ovat pelipaikaltaan puolustajia.