Montreal Canadiensin tolppien välissä kiekkoja torjuva Carey Price aloitti kautensa uskomattoman hyvin, sillä hän otti kauden ensimmäisestä 10 ottelusta jokaisesta voiton. Kukaan maalivahti NHL:n historiassa ei ole aloittanut sesonkia yhtä hyvin, kuin Price, joten hän teki kovan viretilansa ansiosta liigan historiaa.

Tämä putki tuli vihdoin päätökseensä viime yönä, kun Canadiens kohtasi kotikaukalossaan Florida Panthersin. Tiukka kamppailu meni lopulta aina jatkoajalle saakka, missä Panthersin tähtipuolustaja Aaron Ekblad laittoi homman pakettiin. Vierasjoukkue voitti ottelun lopulta lukemin 4-3.

Mutta mikä maali!

Price on torjunut tällä kaudella nyt 11 kamppailussa, joissa hänen tilastonsa ovat 94,8/1.63. Kukaan ei ole kuitenkaan täydellinen, mistä oiva osoitus on viime yönä syntynyt voittomaali.

Price nimittäin päästi selkänsä taakse todella harvinaisen osuman, joka syntyi siis Ekbladin toimesta. Osumaan johtaneessa tilanteessa suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen tiputti kiekon tähtipakille, joka laukoi kiekon kohti maalia.

Mutta tässä vaiheessa Ekbladin maila sanoi sopimuksensa irti ja se hajosi säpäleiksi. Kiekko sai kuitenkin juuri sopivasti vauhtia, jotta se jaksoi maalille saakka. Peliväline lipui lopulta Canadiensin maaliin saakka. Pricen puolustukseksi kuitenkin todettakoot, että se vaihtoi hiukan suuntaa Canadiens-peluri Nathan Beaulieusta.

Hänen puolustuksekseen taasen kerrottakoot, että hän olisi luultavasti blokannut laukauksen, jos se olisi lähtenyt alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.