Montreal Canadiensin kanadalaisvahti Carey Price on tällä hetkellä kiistatta maailman paras jääkiekkomaalivahti.

Carey Price on ollut, jälleen kerran, Montreal Canadiensin tärkein pelaaja kuluvalla kaudella. Toki Shea Weberin kaltaisen johtohahmon lisääminen kesän aikana joukkueen alakertaan on auttanut, mutta sillä ei loppujen lopuksi ole mitään tekemistä Pricen käsittämättömän vireen kanssa.

On nimittäin niin, että 29-vuotias kanadalainen on voittanut nyt 18 ottelua putkeen, kun yhteen lasketaan viime kauden NHL-otteluja, World Cup -ottelut ja kuluvan kauden runkosarjaottelut. Esimerkiksi pelkästään tällä kaudella, hänen voittosarakkeensa on käsittämätön 10-0-0.

Pricen edellisestä tappiosta, jonka hän on kokenut ollessaan joukkueensa tolppien välissä, on kulunut jo yli kalenterivuoden verran. Tuo tappio nähtiin 29. lokakuuta, 2015, kun Edmonton Oilers oli parempi lukemin 4-3.

Anteeksi nyt vain, mutta en osaa vastata

Tällä hetkellä ei ole kysymystäkään siitä, etteikö Price olisi tämän universumin ykkösvahti. Kaikkien näiden voittomäärien ja vuoden päivät kestäneen tappiottoman putken lisäksi hänet on kuluvalla NHL-kaudella ohitettu ainoastaan 15 kertaa.

Ja sitten tullaan niihin henkilökohtaisiin torjuntatilastoihin: 10 voiton lisäksi hänen tilillään on kaksi nollapeliä, torjuntaprosentti 95,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.40.

Se, joka kehtaa tässä kohtaa väittää jonkin muun maalivahdin olevan edellä, voi painua suoraan nurkkaan häpeämään.

Miten siis Carey Price ohitetaan? Anteeksi nyt vain, mutta en osaa vastata tähän.

Eivätkä osaa muuten vastata myöskään Detroit Red Wingsin kokoonpanossa viime yönä olleet 18 kenttäpelaajaa, jotka nollattiin Pricen toimesta.

Tuskin kukaan osaa, koska edes viime vuoden karmaisevat loukkaantumisongelmat eivät nekään ”kaataneet” Pricea.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan voidaan siis todeta: Carey Price on maailman paras siinä, mitä hän tekee.