Vaikka Edmonton Oilers ja Connor McDavid eivät saa virallisesti keskustella vielä tulevasta jatkosopimuksesta, vaikuttaisi siltä, että asiasta on puhuttu niin sanotusti suljettujen ovien takana.

Syyskuussa Oilersin uudeksi kapteeniksi nimetty McDavid on valloittanut ryminällä NHL-kaukalot ja hänet valittiin muun muassa koko liigan lokakuun pelaajaksi.

Ei ole siis ihme, että Oilers on jo nyt innokas kiinnittämään nuoren kanadalaisen joukkueeseen vuosikausiksi eteenpäin.

Varsinaista jatkosopimusta on kuitenkaan turha odottaa ennen heinäkuun 1. päivää (2017), sillä sitä ennen osapuolet eivät NHL:n sääntöjen mukaan saa keskustella uudesta pahvista.

– Vaikka olemmekin kahdeksan kuukauden päässä siitä hetkestä, kun he saavat virallisesti keskustella asiasta, GM Peter Chiarelli ja Oilers-organisaatio ovat keskustelleet siitä jo sisäisesti, Sportsnetin toimittaja Chris Johnston toteaa vakuuttavasti.

”Koko seuran suurin päätös” – ohittaa Toewsin ja Kanen?

Johnston jatkaa vielä ja toteaa McDavidin jatkosopimuksen määrittävän isosti koko seuran tulevaisuuden ja olevan siten äärimmäisen tärkeä asia koko Oilers-organisaatiolle.

– Mistään numeroista he eivät ole vielä keskustelleet, mutta se millaisen rahasumman he hänelle tulevat tarjoamaan, on koko seuran suurin päätös seuraavaan vuosikymmeneen. Ja sen sopii ainakin olettaa, että kyseessä olisi kahdeksan vuoden mittainen sopimus, siis maksimi.

Tällä hetkellä NHL-pelaajista eniten tienaa Chicago Blackhawksin kaksikko Patrick Kane & Jonathan Toews. Molempien cap hit on 10,5 miljoonaa dollaria, mutta miten pitkään he sitten ovat ykkösenä?

– En näe skenaariota, jossa hän ei olisi parhaiten palkattu. Perustuen siihen, mitä me olemme häneltä nähneet ja minkä ikäinen pelaaja on kyseessä, vuosipalkka tulee nousemaan korkeimmaksi.

Samaan aikaan Johnston kuitenkin toppuuttelee keskusteluita.

– Totuus on se, että tässä on vielä 70 ottelua kuluvaa kautta jäljellä ja se tulee kertomaan, että millainen tarina tästä tulee.