NHLSuomi.com -sivusto kävi läpi kaikkien NHL-joukkueiden lähtökohdat ennen kauden alkua.

Nyt otetaan parhaat pelaajat käsittelyyn aina eri pelipaikkojen suhteen.

Niitä pohtivat sivuston uutispäällikkö Ilari Savonen ja toimittaja Antti Eteläaho.

Sentterit, kovia nimiä. TOP 5.

Antti Eteläaho:

5: Pavel Datsjuk, Detroit Red Wings

– Maailman ehkä taitavin pelaaja. On uskomattoman hyvä riistämään kiekon vastustajan lavasta. Liigan yksi parhaista puolustavista hyökkääjistä. Datsjuk on uskomaton paketti taitoa ja viisautta.

4: Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning

– Liigan paras one-timer -laukaus. Liigan vaarallisin maalintekijä. Näin Stamkosta voisi kuvailla. Tekee tällä kaudella monta maalia ja maaleilla voitetaan otteluita.

3: Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

– On jonain iltoina maailman paras pelaaja. Silloin kun se ilta on, häntä ei pysäytä mikään. Osaa juonia vaarattomastkin paikasta vaarallisen.

2: Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

– Toews on voittanut urallaan melkein kaiken mahdollisen. Ja kahdesti. Hän on huikean hyvä, kokonaisvaltainen, pelaaja, jonka ulottuvuudet ei todellakaan lopu mentäessä jomman kumman siniviivan ”väärälle puolelle”. Toews on puolutuspäässä parhaita, jos ei paras, hyökkääjä NHL:ssä.

1: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

– Maailman paras jääkiekkoilija. Piste.

Ilari Savonen:

5: Jevgeni Malkin, Pittsburgh Penguins

– Ei vaan voinut olla jättämättä Malkinia pois kärkivitosesta. Ei vaan voi. Liian paljon hyökkäysvoimaa, liian paljon tuhoisan jäljen tekoon löytyvää potentiaalia. Ja sellainen mojova tuntuma siitä, että tekee kovaa jälkeä James Nealin ja Jussi Jokisen kanssa.

4: Pavel Datsjuk, Detroit Red Wings

– Mr. taikuri. Kovan haasteen antaa Patrick Kane taidon puolella, mutta ei tätä seppää ihan helpolla voiteta. Käsittämättömän kova. Pisteitä toki vaaditaan taas Datsjukilta kovasti, sillä Red Wingsillä haasteita riittää uudessa divisioonassa. Mutta eiköhän Pavel nuo odotukset hoida kotiin.

3: Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

– Toews on pelillisesti äärimmäisen kova johtaja, mutta on myös kokonaisvaltaisesti. Tietää erittäin hyvin, mitä voittamiseen vaaditaan. Näyttää sitä varten esimerkkiä ja piiskaa Blackhawksia joka ilta koviin suorituksiin. Sentterinä erittäin monipuolinen ja tekee kaikki asiat kovalla rutiinilla.

2: Steven Stamkos, Tampa Bay Lightning

– Olisiko taas 60 maalin kausi? Ehkä. Todennäköisesti. Voisi näin uskoa. Vaikka Lightningin nippu ei muuten hirveästi hurraamiselle anna aihetta, tekee Stamkos melkeinpä yksinään siitä vaarallisen. Aivan eliittiä senttereiden joukossa ja maalintekijänä liigan paras. Piste.

1: Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

– En edelleenkään luovu siitä mielipiteestä, että Crosby on maailman paras pelaaja. Samalla myös senttereistä totta kai paras. Vähän on ollut vammoja viime kausien aikana, mutta silti peli on aina kulkenut, kun kentällä on viilettänyt. Kehittynyt vuosien varrella kaikilla osa-alueilla aivan timanttiseksi. Osaa tempasta häkkejä, loistava pelintekijä, osaa puolustaa, osaa itkeä (pakko lisätä), mutta on vain yksinkertaisesti niiiin äärimmäisen kova pelaaja.

Tykkää NHLSuomi.com:sta Facebookissa! Yhteisön puolelle löydät tiesi täältä.