Toronto Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Leo Komarov on totuttu näkemään lähes järjestään NHL-kaukaloissa kypärä takaraivon puolella.

Kun NHL-seurojen GM:t kokoontuivat keskiviikkona saman pöydän ääreen, yhdeksi keskustelunaiheista nousi pelaajien visiirin käyttö.

Nykyisin NHL:ään tulevien tulokkaiden on pakko käyttää visiiriä, toisin kuin ennen 2013 vuotta NHL-uransa aloittaneiden. Keskustelua ei käyty niinkään siitä, että pitäisikö visiirin olla pakollinen, vaan tavasta käyttää sitä.

Esimerkiksi Komarov vetää kypäränsä aina takaraivolle, minkä myötä hänen kohdallaan visiiri on todella ylhäällä, kuten yllä olevasta kuvastakin näkyy. Tiettävästi tämä on asia, johon aiotaan puuttua.

– En tiedä, että tuleeko tästä uusi painotus, mutta Leo Komarovin (visiiri) on ilmeisesti liian korkealla, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman kertoo GM:ien tapaamiseen liittyen.

NHL onkin huolissaan peleissä aiheutuvista silmävammoista ja liiga haluaisi kasvattaa visiirien kokoa, minkä myötä pelaajat olisivat paremmin turvassa mailoilta ja kiekoilta.

Komarov itse perusteli taannoin, NHL Without a Map -ohjelmassa, asiaa seuraavanlaisesti:

– Ensinnäkin, jos mä pidän sitä alhaalla, niin mä en näe siitä läpi. Pyörin myös paljon kulmissa ja siellä mailoja tulee joka suunnasta, niin se vähän peittää sitä, ettei tulee iskua.

– Otin mä sen viime vuonna pois muutamissa harjoituksissa, mutta sitten taas maalin edessä se kiekko pomppii mihin sattuu, niin turvallisuuskysymyshän se on, Komarov avasi visiirin käytöstään.

Mikäli NHL lähtee muuttamaan ”ohjekirjaansa” näiltä osin, Komarov joutuu tiukan paikan eteen koko visiirin käytön suhteen: vaihtoehtoina on pelata ilman visiiriä, jolloin terveys vaarantuu, tai sitten yrittää puhtaasti totuttautua sen käyttöön normaalilla tavalla.