Philadelphia Flyersin kapteeni Claude Giroux ei ole ollut oikeastaan koskaan aiemmin NHL-urallaan siirtohuhujen kohteena, mutta nyt myös hänen nimensä on noussut esille.

Kuten Pohjois-Amerikassa on tapana, nyt Giroux voidaan siis toivottaa tervetulleeksi siirtohuhumyllyyn.

TSN:n huippuarvostettu toimittaja Bob McKenzie, jota pidetään kenties NHL-markkinoiden luotettavimpana mahdollisena lähteenä – mitä siis tulee toimittajiin – tietää nimittäin kertoa, että Flyers on saanut puheluita kapteenistaan.

Eikä näiden puheluiden aikana ole keskitytty vaihtamaan kuulumisia, vaan muut NHL-seurat ovat ottaneet Flyersin GM:nä toimivaan Ron Hextalliin yhteyttä, kysyäkseen, onko viimeiset viisi kautta seuran kapteenina toiminut Giroux kaupan.

Viime kausi oli todella vaikea Flyers-kapteenille, sillä hän teki viime kaudella 82 runkosarjaotteluun vain tehot 14+44=58 ja pisteistä yli puolet syntyi ylivoimatilanteissa. Toisin sanoen Giroux’lla oli vaikeuksia toimittaa kiekkoa verkkoon tasaviisikoin pelattaessa.

Luonnollisesti 58 tehopistettä on varsin hyvä pistesaalis, mutta ei Giroux’n kaltaiselle pelaajalle, sillä ennen päättynyttä kautta hän oli tehnyt vuodesta 2011 katsottuna enemmän tehopisteitä kuin yksikään muu pelaaja NHL:ssä.

Todennäköistä Giroux’n kauppaaminen ei kuitenkaan ole, sillä hänellä on sopimuksessaan täysin siirron estävä pykälä, joka antaa hänelle mahdollisuuden määrittää itse oman kohtalonsa. Tämän lisäksi oranssipaitojen kapteeni kertoi kauden päätteeksi, ettei ole suunnitellut lähtevänsä seurasta mihinkään.

Giroux on yksi NHL:n kovapalkkaisimmista pelaajista, sillä hänen vuositienestinsä ovat 8,275 miljoonaa dollaria. Hän on pelannut koko NHL-uransa Flyers-paidassa ja yhdeksän kauden aikana hän on latonut 657 runkosarjaotteluun tehot 180+395=575. Pudotuspeleissä hän on puolestaan tehnyt 63 ottelussa pisteet 23+39=62.