Edmonton Oilers siirtyi viime kauden aikana uudelle tasolle, sillä se palasi vuosikymmenen tauon jälkeen takaisin pudotuspeleihin.

Täällä se eteni aina kolmannelle kierrokselle saakka, kunnes Anaheim Ducks oli vahvempi otteluvoitoin 4-3. Vaikka kesäloma alkoi lopulta ennenaikojaan, oli Oilersin kausi kokonaisuudessaan lupauksia herättävä.

Tästä se saa kiittää erityisesti kahta tekijää; liigan parhaaksi valittua pelaajaa, Connor McDavidia, sekä ykkösvahti Cam Talbotia, joka pelasi läpi kauden erinomaisella tasolla.

Kyseisen kaksikon takana hääri kuitenkin muutama tärkeä pelaaja. Yksi näistä on 21-vuotias saksalaishyökkääjä Leon Draisaitl, joka iski viime kaudella 82 runkosarjaottelun aikana 29 maalia ja yhteensä 77 tehopistettä.

Nyt Draisaitlista on kuitenkin tulossa rajoitettu vapaa agentti, joten käytännön tasolla Oilersilla on riski menettää saksalaisnuorukainen kesän aikana toisaalle.

Jos Sportsnetin kiekkotoimittaja Chris Johnstonia on kuitenkin uskominen, ei Oilers ole valmis luopumaan Draisaitlista, maksoi mitä maksoi.

Johnston nimittäin kertoi Twitter-tilillään, että Oilers on valmis vastaamaan mihin tarjoukseen, mitä Draisaitl mahdollisesti tulisi muilta seuroilta saamaan.

Chris Johnston

@reporterchris
Peter Chiarelli says the #oilers will match "any offer" if RFA Leon Draisaitl were to sign a "predatory offer sheet."

NHL Draft 2017: KAIKKI mitä sinun tulee tietää NHL Draftista.