Kiinan talviolympialaisiin on viisi vuotta aikaa, mutta etenkin jääkiekon suhteen maassa on alettu panostamaan tapahtumaan jo toden teolla. Tästä loistava esimerkki on KHL-joukkue Kunlun Red Star.

Nyt Kiinassa on ryhdytty panostamaan myös naisten jääkiekkoon, sillä Kunlun Red Star aloittaa pelinsä myös naisten sarjassa ensi kaudesta lähtien.

Uusi organisaatio ei kuitenkaan tule pelaamaan kotimaan sarjaa, vaan se liittyy mukaan kanadalaiseen naistensarjaan, CWHL:ään.

– Tämä on historiallinen hetki naisten jääkiekon kasvussa kohti globaalia näyttämöä, luoden sapluunan useille lajeille Kiinan 2022 olympialaisia ajatellen, CWHL:n komissaari Brenda Andress kertoi liigan tiedotteessa.

– Tässä ei ole kyse ainoastaan jääkiekosta, vaan naisten urheilun kasvusta ja heidän uramahdollisuuksistaan.

Red Star on tehnyt jo joitakin sopimuspelaajia, joista yksi on suomalaisvahti Noora Räty. 28-vuotias suomalainen on pelannut kaksi edellistä kautta miesten kanssa, kotimaisessa Suomi-Sarjassa, jossa hän on edustanut KJT:tä ja Nokian Pyryä.

Red Star saa ensi kaudesta lähtien vastaansa viisi pohjoisamerikkalaista joukkuetta, jotka pelaavat Kiinassa vuorotellen kolmen kamppailun mittaisen sarjan.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.