NHL-tuomarit joutuvat kohtaamaan jääkiekkomaailman kovimmat paineet, etenkin, kun pudotuspelit polkaistaan käyntiin. Moni saattaakin pohtia, että miten kukaan ylipäätään päätyy valitsemaan itselleen tuomarin ammatin, koska kiitosta on turha odottaa.

No, luonnollisesti palkalla on oma vaikutuksensa asiaan, sillä esimerkiksi kaudella 2013-14 päätuomarit tienasivat Scouting The Refs -sivuston mukaan 165 000-365 000+ dollaria, kun taas linjatuomarien palkat liikkuivat välimaastossa 110 000-235 000+ dollaria.

Ennen kaikkea kyse on kuitenkin palavasta intohimosta lajiin, aivan kuten myös pelaajien kohdalla.

– Et ole kaukalossa sen takia, että sinut huomioitaisiin, sillä päivän päätteeksi kukaan ei tule kehumaan sinua hyvästä työstä, linjatuomarina työskentelevä Brian Murphy toteaa The New York Timesille.

Erotuomareita ammatikseen Yhdysvalloissa kouluttava ja valvova Steve Henderson on hyvin samoilla linjoilla Murphyn kanssa.

– Jos tulemme pois kaukalosta ja kukaan ei sano meille mitään, olemme onnistuneet tehtävässämme loistavasti. Me haluamme tuomareiden vain hoitavan hommansa siten, ettei heitä nähdä tai edes kuulla, hän ynnää The Hockey Writersille.

– Se tarkoittaa sitä, että olemme hoitaneet työmme kaukalossa ammattimaisesti, olemme keskustelleet valmentajien kanssa ja he ymmärsivät päätöksemme, ja sitten kaikki unohtavat meidät.

Ja sitten on tietenkin ehkä se kaikkein paras juttu: tuomarit pääsevät nauttimaan maailman parhaasta jääkiekosta aitiopaikalta.

– Me olemme etuoikeutettuja katsomaan peliä talon parhailta paikoilta, mikä on luonnollisesti jäällä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.