Ottawa Senators ja New York Rangers kohtasivat toisena lauantai-illalla Suomen aikaa. Sarja oli tilanteessa 2-2, kun molemmat joukkueet olivat voittaneet omat kotiottelunsa.

Rangers sai otteluun loistavan alun, sillä se johti jo viiden minuutin pelin jälkeen 2-0. Maalin teossa onnistuivat Jesper Fast sekä Nick Holden. Senators kavensi kuitenkin vain minuutti Holdenin 2-0-maalin jälkeen. Asialla oli Senators-hyökkääjä Mark Stone.

Jos Rangers iski omat maalinsa reiluun minuuttiin, Senators piti vielä paremmaksi ottelun toisessa. Senators onnistui nimittäin kahdesti 43 sekunnin sisällä. Ensin Mike Hoffman latoi kiekon verkkoon loistavan hyökkäyksen päätteeksi, jonka jälkeen Tom Pyatt siirsi Senatorsin ensimmäistä kertaa johtoon.

Rangers ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan puolustaja Ryan McDonagh onnistui maalin teossa, kun toista erä oli jäljellä reilut kaksi minuuttia.

Ottelun kolmannen erän puolessa välissä Rangers näytti menevän menojaan, kun Jimmy Vesey iski kiekon maalin. Maalia jouduttiin tarkastella videolta, mutta lopulta se hyväksyttiin.

Erän loppua kohden Rangersin voitto näytti todennäköiseltä, mutta sitten iski Senators. Ottelua oli jäljellä vain reilu puolitoista minuuttia, kun entinen Rangers-peluri, Derek Brassard, rokotti entistä seuraansa. Maalinedustatilanteen jälkeen Brassardin onnistui huitoa kiekko maalin – toki Rangers-pelaajien pienellä avustuksella. Kiekko nimittäin pomppi maalin lukuisien Rangers-pelaajien kosketuksien jälkeen.

Hurjaa draamaa jatkoajalla, Kyle Turris ratkaisijana

Ottelun ratkaisu haettiin näin siis jatkoeristä, toisen kerran sarjan aikana. Edellisellä kerralla ratkaisijaksi nousi Jean-Gabriel Pageau, ja tälläkin kertaa ratkaisija löytyi Senators-leiristä.

Kyle Turris taituroi kiekon jatkoajalla ohi Henrik Lundqvistin, kun erää oli ehditty pelata 6:28. Turris hassutti Rangers-puolustuksen, jonka jälkeen hän iski kiekon taidokkaasti maaliin.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Turris wins it for the Senators in OT

Ennen Turrisin maalia Rangers-leirissä jo lähes juhlittiin voittoa, kun Michael Grabner sai kiekon maalin. Tilanne kuitenkin tarkastettiin videolta ja maali hylättiin korkean mailan takia.

Grabner’s OT goal waved off for high stick

Myös Turrisin maalia tarkasteltiin videolta, kun Rangers haastoi tuomioin paitsioon vedoten. Maali kuitenkin hyväksyttiin, ja näin Senators siirtyi sarjassa 3-2-johtoon. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat New Yorkissa, jossa sarja on ensimmäistä kertaa katkolla Senatorsille.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.