Arizona Coyotes on ollut jo usean kauden ajan NHL:n murheenkryyni, sillä seura ei ole menestynyt ja yleisömäärät ovat olleet NHL:n heikoimpia. Tähän saatiin kuitenkin viime vuoden puolella parempia uutisia, kun seura uutisoi, että se aikoo rakentaa uuden hallin Phoenixin keskustaan, jossa suurin osa seuran faneista elävät.

Areenhanake koki kuitenkin kovia, sillä Arizonan yliopisto kieltäytyi yhteistyöstä seuran kanssa. Tämän jälkeen Coyotes kertoi, että se hakee rahoitusta areenalle julkisista varoista – yhteensä 225 miljoonan dollarin verran.

Nyt tuo hanke on jälleen kokenut vastoinkäymisiä, sillä Arizonan senaatin puheenmies Steve Yarbrough ei usko, että lainsäädäntö menee läpi, jolla seuralle myönnettäisiin sen tarvitsemat varat.

– Tällä hetkellä minulla ei ole odotuksia, että se menee läpi, Yarbrough totesi torstaina The Arizona Republicille.

Senaattori Bob Worsleyn, joka on ollut hankkeen taustahenkilönä, ei uskota saavan vaadittavia 16 ääntä, jotta lainsäädäntö areenan rahoitukselle menisi läpi. Hanke on saanut vastustusta myös Worsleyn puolueen keskuudessa.

Mahdollisuuksia on edelleen

Puhemies Yarbroughin mukaan hankkeella on silti edelleen mahdollisuuksia mennä läpi. Se edellyttäisi sitä, että hankkeen kustannukset liitettäisiin osavaltion budjettiin. Hänen mukaansa tämä on kuitenkin todella harvinaista.

Yarbroughin mukaan useat lakimiehet uskovat, että mikäli Coyotes laittaisi enemmän rahaa hankkeeseen ja etsisi vähemmän rahoitusta julkisista varoista, hanke voisi mennä läpi.

– Jos et saa tukea sille, millä tavalla lasku tulisi maksettavaksi, seuran voisi odottaa osallistuvan isommalla summalla. Olen ollut tässä liiketoiminnassa mukana tarpeeksi huomatakseni, että mikäli joku ei toimi tietyllä formaatilla, voit muuttaa sitä tehdäksesi siitä kiinnostavamman, Yarbrough totesi AZCentralille.

Nykyisessä suunnitelmassa Coyotes on luvannut maksaa noin 170 miljoonaa dollaria areenasta, jonka on ennakoitu maksavan lähemmäs 400 miljoonaa dollaria.

Vaikutusvaltainen lakimies sekä senaattorina toimiva John Kavanaghin mukaan lainsäädäntö ei mene läpi nykyisellä muodollaan. Kavanough itse vastustaa lainsäädäntöä.

– Sikäli kun tiedän, asia on loppuun käsitelty, Kavanough totesi AZCentralin mukaan.