NHL:n Itäisessä konferenssissa on käytännössä jaossa enää yksi paikka kevään pudotuspeleihin. Tällä hetkellä viimeisellä villi kortti -paikalla majailee Boston Bruins, jolla on kasassaan 82 pistettä.

Niskaan hengittääkin sitten usean joukkueen sakki. Kahden pisteen päässä on New York Islanders, Tampa Bay Lightning kolmen sekä Carolina Hurricanes neljän.

Bruinsilla otteluita on taasen vastaavasti jäljellä kahdeksan kappaletta, Islandersilla kymmenen, Lightningilla yhdeksän sekä Hurricanesilla kymmenen. Käytännössä joukkueet voisivat siis olla parhaimmillaan tasapisteissä.

Käytännössä tilanne on kuitenkin nyt se, että kolme näistä neljästä joukkueesta joutuu kokemaan rajun pettymyksen, kun runkosarja on pian taputeltu.

Hurricanesilla loistavat mahdollisuudet

Siinä missä esimerkiksi Patrik Lainetta ja Mikko Rantasta ei tulla näkemään pudotuspeleissä, on Sebastian Aholla ja Teuvo Teräväisellä tähän vielä loistava sauma. Eikä pelkästään siksi, että se on tällä hetkellä lähellä viivaa.

Hurricanes voi nimittäin kiriä villi kortti -paikalle jo piakkoin. Sen loppukauden aikataulu on nimittäin hyvin suotuisa. Se pelaa muun muassa huomenna lauantaina New Jersey Devilsiä vastaan, jonka kausi on ollut kaikkea muuta, kuin hyvä.

Bruins sen sijaan kohtaa samana yönä New York Islandersin, joka tulee olemaan huomattavasti tiukempi vastus.

Tulevana yönä Lightning kohtaa taasen Detroit Red Wingsin ja Islanders kivenkovan Pittsburgh Penguinsin.

Kaiken kaikkiaan Hurricanes tulee pelaamaan loppukauden kymmenestä ottelusta peräti kuudesti pudotuspelien ulkopuolella olevaa joukkuetta vastaan. Lista pitää sisällään juuri Devils-ottelun, sekä kaksi kamppailua Detroit Red Wingsiä vastaan.

Lisäksi Hurricanes on tehnyt viime aikoina parhaansa sen eteen, että se etenisi vielä kevään tosipeleihin. Edellisestä 13 ottelusta se on nimittäin kerännyt 11 kertaa vähintään pisteen. Tämän aikana se on haalinut tililleen myös seitsemän voittoa.